in

Провідні львівські журналісти побували у Римі

22-26 червня делегація львівських журналістів перебувала в Римі на запрошення «Української газети» та сприянням регіонального представництва перевізника «Карпатейр». Метою поїздки було знайомство із життям української громади в Італії, його соціальними та культурними аспектами, проблемами інтеграції в італійське суспільство.

В рамках поїздки Директор інформаційної агенції «Press-Time» Ірина Марушкіна, головний редактор газети «Львівська Пошта» Ігор Гулик, головний редактор газети «Новий Погляд» Роман Івашкевич, заступник головного редактора газети «Високий Замок» Аскольд Єрьомін, журналіст газети «Інформатор» Павло Ільницький, та менеджер авіакомпанії «Карпат-ейр» Кароліна Роза провели ряд зустрічей із громадськими діячами та духовними провідниками української громади в Італії.

 

Журналістів прийняв Апостольський Візитатор для українців греко-католиків в Італії та Іспанії Владика Діонісій (Ляхович) та  о. Олександр Сапунко, пасторальний координатор для українців греко-католиків в Італії та отець-диякон Іван Стефурак. Також вони відвідали українську суботню шкоду «Престиж», де в цей час проходити випускні іспити, поспілкувалися із директором Міжнародної української школи Міністерства освіти і науки України Людмилою Івановою, учнями та директором римської школи Тетяною Кузик.

Українські журналісти відвідали колег по перу із видавничого дому Іноземці в Італії. У редакції «Української газети» в урочистій обстановці головному редактору видання для українців в Італії Маріанні Сороневич було вручено квиток та значок члена Національної Спілки Журналістів України. Квиток Маріанні вручив член НСЖ України Ігор Гулик.


Марія КОЗАЧОК

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Імміграційні роздуми Артура Шаповала

Закордонний паспорт можна виробити в консульських відділах України за кордоном