in

Після руйнівних землетрусів українки в Італії стали героїнями

   Українки-заробітчанки під час землетрусів в Італії проявили себе справжніми героїнями. Про це повідомляє ТСН.

Як відомо, минулих вихідних в 36 кілометрах на північ від міста Болонья стався підземний поштовх магнітудою 6,0. За кілька годин був зафіксований другий підземний поштовх магнітудою 4,1. В результаті стихійного лиха загинули четверо робітників з кількох місцевих підприємств, ще дві жінки померли від серцевого нападу, спровокованого пережитим страхом, більше 50 осіб постраждали.

Українки, яких в Італії, за неофіційними даними, понад півмільйона, стали першими, хто прийшов на допомогу італійським стареньким та врятував їм життя. Так, у містечку Казумару, де навряд чи можна знайти вулицю, на якій би не було українців, хатня робітниця Любов Насірова після землетрусу стала місцевою знаменитістю. Коли земля почала дрижати, Люба спочатку витягла на вулицю мешканців будинку, де працює, а далі – побігла рятувати сусідів. На той момент дві старенькі жінки вже й не сподівались на допомогу. «Дочка і мама, і вони лежали отако в ліжку і чекали смерті», – розповіла Любов.

Одна з українок показала, як все було. Валентина пригадує, що коли почався землетрус, вона думала, що настав кінець світу. Вона ледве вибралася із будинку, і практично на собі винесла немічну жінку, за якою доглядає.

Місцева жителька Маріна Говоні, матір якої врятувала Любов Насірова, завжди була задоволена роботою українських хатніх робітниць. Але після того, що сталося у Казумару – до українок тут перестали ставитися, виключно, як до прислуги.

«Всі вони самовіддано піклувалися про стареньких людей. Вони дуже сильно нам допомогли в цій ситуації, протягом цього землетрусу, який, здавалося, ніколи не скінчиться», – наголосила Маріна Говоні.

Тепер тут усі тримаються разом. Українки та італійки – які разом пережили лихо, тепер разом ночують в автомобілях, наметах чи гаражах, адже до будинків заходити ще страшно. Також разом дивляться новини і обговорюють страшні події.

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

В’їзд українців до Шенгену не буде автоматичним після скасування віз – європейські експерти

Італія вшановує пам’ять судді Фальконе