in

Рим. Надія Стойко. По житті із поезією та малярством

У передмісті Риму пройшла виставка картин Надії Стойко, написаних за час її проживання в Італії

Надія Стойко проживає у Римі понад дванадцять років, тут вона продовжує удосконалювати своє захоплення живописом і поезією.
Приїхала в Італію з двома вищими освітами, одна в області інженерії, інша – педагогічна. Відклавши їх до шухляди та засукавши рукава, працювала в домашньому господарстві, адже її українські дипломи не визнаються в Італії…

 

У вільний час, часто вночі, почала Надія писати вірші. Із часом зібрала  понад 500 поезій, написаних на італійській та українській мові. Вони укладені в збірку та очікують на публікацію. “Ті, хто читають мої вірші, та дивляться картини не залишаються байдужими!” – говорить Надія із гордістю.
Крім пристрасті до поезії Надя захоплюється живописом. За ці роки вона створила шістдесят картин, написаних олією і темперою на дереві й полотні. Після багатьох років, коли творчість була лише вечірнім хобі, Надя стала на шлях професійного мистецтва, інавгурувавши на початку квітня, у передмісті Риму, першу виставку «Крик білої рабині».

З 2 по 26 квітня 60 картин Надії були запропоновані на огляд публіки у художній галереї Fenua на площі Умберто I, в замку Остія Антіка.

Марко ІОРІО

Leggi in italiano:

Nadia Stoyko: pittrice e poetessa ucraina

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Через три-чотири місяці українцям видаватимуть біометричні паспорти

Європейський суд заборонив Італії суворе поводження з мігрантами