in

Розмай українського Різдва в Неаполі

У Неаполі, відбувся святковий захід під назвою «Пізнай сьогоднішній світ» у контексті різнопланової й комплексної прогами «Різдво в Неаполі»

 

У п’ятницю, 13 січня, у Народному домі кварталу Понтічеллі у Неаполі, відбувся святковий захід під назвою «Пізнай сьогоднішній світ». Він проходив у контексті різнопланової й комплексної прогами «Різдво в Неаполі» під моральним патронатом відділу культури мерії Неаполя.
Організатори свята – італійська асоціація «Овен» та африканська – «Кольорова пляма», намагались  показати  можливість цікавого діалогу між культурами й артистичними стилями, представлених різними групами іммігрантів. Гості свята, насолодилися не тільки вокальними виступами іноземних артистів, але й подивитися фотогалерею, відеофільми про життя іммігантів, театральні перформанс.

 

З особливим ентузіазмом італійська аудиторія сприйняла виступи китайських оперних співаків Ю Лонг та Гонг Вао Хун а токож українського гурту «Розмай» під керівництвом професійної скрипальки Наталії Тарасюк. Саме пісенна програма українського колективу зайняла найбільшу частину вечора. Свій виступ «розмаївці» завершили  італійським шлягером «Мамма Марія», який був прийнятий публікою «на ура». Соліст гурту Анжела Неродик щиросердечно подякувала італійцям за їхні гарячі аплодисменти та за гостинність на їхній землі, яка стала другою батьківщиною для української громади. Також висловила велику подяку президенту одноіменної італійсько-української культурної асоціації «Розмай» Маріо Андреотті, який фактично взяв на себе роль  менеджера українських талантів.

Відрадно констатувати, що у Неаполі почастішали культурні заходи, до яких, поряд з італійсьими митцями, залучають також іммігрантів. У значній мірі цьому спряє політика нової місцевої влади, а також, прогресуючий в інтеркультурному діалозі, менталітет  й самого ж корінного населення.

Наталія ІВАНИШИН

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

В Римі пройшов концерт присвячений Дню Соборності України та завершенню Різдвяних свят

Ватикан назвав ухилення від податків гріхом