in

Санаторія для перевізників… виявляється це просто!

   З Василем ми зустрілись за чашкою кави на неспокійній римській вулиці. Директор динамічної компанії поштових перевезень, Василь до своїх тридцяти шести років здобув славу одного з найбільш невгамовних людей Італії.Він  з дитячим ентузіазмом розповідав про сім’ю, дім та розвиток підприємства, яке займає важливе місце не лише в його думках, але й серці

 

– Пане Василю, доброго дня!Скажіть, як це – прокинутися директором?

– В моєму випадку, правильніше буде сказати, «як це заснути директором?»(сміється). Новину про відкриття офісу у Мілані та Римі мені повідомили під вечір. Відтоді і почались мої безсонні ночі!А якщо серйозно, то раптово директором прокинутись неможливо, кожна перемога – це результат сумілінної праці…

 

– La casa della posta є філієюGlobex Post. Відносно молода компанія, проте розвиваться дуже стрімко. Два роки тому її керівник, Роман Ваврик, поставив питання про вихід на міжнародний рівень. Отож провели дослідження ринку і вирішили почати з освоєння Італії.

– Чому саме Італія?

В. В Італії дуже багато емігрантів з України та й пострадянського простору загалом. Нас ніколи не полишала думка про відкриття в Мілані офісу, який би за європейськими зразками, абсолютно легально здійснював відправлення емігрантської пошти (і не тільки) в рідні домівки.

– З якими труднощами зіткнулись під час створення компанії?

– Дуже багато часу в Італії займає оформлення юридичних аспектів: реєстрація компанії, отриманням ліцензії та інших документів. Це – одна з причин, чому так багато перевізників здійснюють свою діяльність не цілком легально. Проте ми цілеспрямовано обрали такий напрям, адже тіньові перевезення вже поступово відходять у минуле, а ми вважаємо себе компанією нового покоління.

– Чому нелегальні перевезення втрачають свої позиції?

– Насправі цей процес закономірний… Італія проводиить масштабну компанію ліквідації антикорупційних схем. Кому в уряді вигідно, щоб стільки грошей протікало повз державної скарбниці? Ще й під час кризи… Тому з часом нерегулярні перевезення стають дедалі проблемнішими, перевізники це розуміють і вже шукають інших шляхів…

– Пане Василю, розкажіть трохи про Вашу компанію …

– Філософією нашої компанії є налагодження ринку міжнародних перевезень в Італії. Ми робимо їх доступними та простими. До того ж у нас немає нестачі в інвестиціях. Всі кошти направляємо на розробку нових магістралей, вдосконалення митних процедур, а отже – задоволення потреб клієнтів. Не хочемо їх втрачати після першого дня бізнес-відносин.

-Над чим працюєте саме зараз?

– Завдань перед нами багато, але спочатку хочемо вирішити невідкладні. Наразі – це допомога в легалізації перевізникам пошти, які працюють в пострадянському напрямку. Виходить така собі санаторія, тільки її дія розповсюджується лише на сферу перевезень.

– В чому суть проекту?

– Він повинен повністю змінити світ міжнародних перевезень пошти. Кожен хто звернеться до нас отримує безкоштовну консультацію з приводу цієї програми. Її суть в тому, що перевізники зможуть легко і легально перевозити пошту, за нами – митні процедури, проте без сплати жодних митних платежів. Ми надаємо консультації, оформлюємо документи, безкоштовно розмитнюємо, адже згідно нового Митного кодексу.

– Звучить цікаво, яким чином це проходить?

– У нас розгалужена мережа партнерів у всій Європі. В них є свої митниці, де і замитнюється пошта. Розмитнюють її вже в Україні, на нашій власній митниці в Стрию.Все це коштує всього лише 300 Є. У вартість входить інформаційний супровід, консультаційні послуги та допомога у заповненні документів.

– Як на таку пропозицію реагують емігранти?

– Значна частина емігрантів з пересторогою сприймають будь-які зміни, адже вже звикли, що якщо їм пропонують щось особливо привабливе, то треба шукати особливого підступу. Деякі з них не вірять, що таке можливо перевозити пошту втричі дешевше та ще й легально. Проте ті перевізники, які обєктивно оцінюють всі переваги, починають з нами співпрацю. І залишаються дуже задоволеними. Після того як бачуть те, що це набагато зручніше, кажуть: «Санаторія для перевізників? …Виявляється це просто».

– Що вважаєте основним пріоритетом у роботі Вашої компанії?

– Звісно, що для кожної компанії основним пріоритетом є розвиток. У відношенні до наших клієнтів основною ціллю є встановлення відносин, побудованих на довірі. Ми працюємо на авторитет, тому робимо свою роботу добре. Залишається лише, щоб це зрозуміли зневірені владою та місцевими «авторитетами» українські емігранти.Це моя мрія…

– І останнє запитання:Ви як директор, якою бачите La casa della posta через 2 роки?

– Все просто. Наше завдання – завдяки сумлінній та наполегливій праці налагодити міжнародні перевезення в Італії і загалом у Європі. Ми хочемо зробити пошту інститутом, професіоналізм якого не підлягає сумнівів. La casa della posta – це надійний помічник не лише для наших безпосередніх клієнтів (перевізників, консолідаторів), але й для пересічних українців в Італії. За допомогою сумілінної праці, хочемо змінити теперішній образ Пошти.

Розмовляла Олеся ЗОЗУЛЯ

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Столиця Італії солідарна із Тимошенко

Національна телекомпанія України почала супутникове мовлення