in

Святий Миклай в українській школі в Мілані

21 грудня 2014 року, багато мирян зібралося на службу Божу в УГКЦ Святого Йосафату, що у місті Мілані. Були також учні та вчителі Міланської недільної школи «Святої Софії- Премудрості Божої».

Привели батьки і найменшеньких, бо цього дня мав до церкви завітати незвичайний гість  –  святий Миколай. Правив недільну літургію отець Іван Стефурак. Після молитви учні недільної школи звернулися до всіх присутніх зі словами: «Шановні отець Іван, вчителі, учні, батьки та громадо! Наш народ має свят багато, але ні одне з них не замінить дітям свято Миколая. Поспішає Святий до чемних дітей зимою, напередодні Нового року.

Той, хто Божим заповітам був вірний до скону,
хто бідним і нещасним був завжди в оборону.
Все багатство він віддав нужденним.
А за життя його мали святим і блаженним.
 І приходить він до нас перед Новим роком.
Щедрим, добрим та пресвятим пророком.
за те  святий Миколай дорогий нам дуже…

  Діти з нетерпінням чекали на Миколая: читали вірші, співали пісні.

І ось зірочки сповістили   радісну звістку. А ангелики, які спустились на землю, просили благословення у святителя. І  Миколай прийшов до діточок, які кликали його,  співаючи: «Миколай, Миколай, ти до нас завітай…». Чарівний дідусь, перш ніж роздати подарунки, запитав, чи були вони слухняними, чи слухали  маму, тата, бабусь, дідусів та вчителів. Всі хором відповідали: « Так!». На підтвердження сказаного прозвучала  пісня «Робіть добро». А ще діти просили багато подарунків. Одна дівчинка розказала великий віршик, в якому йшлося про те, що хоче і ляльку, і книжку, і ще й для братика щось… Святий Миколай трохи задумався, як він має виконати таке прохання. Все  вийшло якнайкраще: і дівчинка, і всі діти, присутні у церкві, одержали від Миколая омріяні подарунки. Ось і кінець свята.  «Ой хто, хто, Миколая любить…» почали співати пісню діти.

Їх підхопив церковний хор:
«… тому святий Миколай на всякий час помагай…»

Валентина Ковач

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Італійський художник заради мистецтва 2 дні шукав голку в копиці сіна

Українські працівники в Італії можуть не дочекатися пенсій