in

Серця українських дітей рятують італійські лікарі

Чотирьох дітей з Рівненщини безкоштовно прооперували в Італії у рамках спільного італійсько-українського проекту Рівненської обласної дитячої лікарні та благодійної організації Licos Onlus.
Дітей відбирали з соціально незахищених сімей, для яких проведення операції було неможливе у межах України.

Так 12-ти річного Івана Сичика успішно прооперували сіцілійські лікарі. Після двомісячного обстеження та підготовки хірургам вдалося врятувати дитину від складної вади серця, яка тримала Івана в полоні лікарняних ліжок та нескінченних ліків. Тепер хлопець одужав, ходить до школи і грає з друзями у футбол.

Також італійським лікарям вдалося врятувати від вродженої вади серце чотирирічної  Каті Беднарської з Рівного.  Окрім них, ще двоє діток з Рівненщини було прооперовано у щелепно-лицьовії хірургії у місті Брешіа.

Усі витрати на операцію взяла на себе італійська сторона.

Вже у січні цього року італійськими лікарями залученими до проекту організації Licos Onlus було оглянуто ще 11 українських дітей з важкими вродженими вадами серця, які потребують лікування.

Зі слів начальника Рівненського обласного управління охорони здоров’я Віталія Бойка, українська та італійська сторонни досягли домовленостей, що з 2011 року побудують свою співпрацю таким чином, щоб у перспективі на Рівненщині могли і проводити обстеження, і оперувати. «Адже встановити необхідне обладнання буде набагато дешевше і оперативніше ніж возити дітей до Італії», – зазначив пан Бойко.

Тетяна Костюк
Реджіо ді Калабріа

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Біль душі або Лінгвоцид

В Італії відбулись маніфестації з вимогою відставки Берлусконі