in

Судді України та Італії стали ближчими

   Відбулася зустріч українських суддів (делегатів з 12 областей України) з Президентом шостої секції римського суду.

На зустрічі, та під час неформальної бесіди учасники познайомилися із правовою системою Італії, торкнулися низки проблемних питань судових систем обох країн, зокрема: розвитку професійної кар’єри та критеріїв оцінки професіоналізму суддівського корпусу; школи судової влади; дисциплінарної системи; спільних та відмінних рис італійської та української судових систем, шляхів їх удосконалення, зміцнення судової, як однієї із трьох гілок влади та т.ін.

Зустріч відбулася в рамках проекту Центру культурно-професійних обмінів, запровадженого Туристично-спортивним союзом Волині, під головуванням Володимира Павліка, та організована Головним редактором української газети в Італії – Маріанною Сороневич.

Захід такого формату організовано вчетверте. У попередні рази українські юристи зустрічалися із представниками апеляційного та кримінального суду в Римі. Вони сприяють підвищенню професійного рівня працівників судової системи України, перейманню досвіду через спілкування із європейськими колегами.
Під час поїздки учасники також  відвідали ряд міст Європи та Італії.

Завдяки співпраці апарату судової системи, вчених, політичних діячів та громадськості можливий розвиток судової системи України та її становлення як частки ефективної судової системи Європи.

Марійка КОЗАЧОК

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Спрощення легалізації увійшло в дію

В Італію прибули книжки для маленьких українців