in

Сім’я Деркач – спортивна гордість України та Італії

У сім’ї майстрів спорту міжнародного класу Сергія та Оксани Деркач підростає дочка Дарина, переможниця численних легкоатлетичних чемпіонатів Італії серед юніорів.

Кохання Сергія та Оксани Деркач народилося на біговій доріжці. Вони разом тренувалися і вчилися у Вінницькому педінституті. Сергій займався десятиборством, а Оксана – стрибками у довжину і потрійним стрибком. У 1992 вони побралися, обоє працювали в тренерами дитячої спортивної школи олімпійського резерву “Колос” у Вінниці. В 1993 – му народилася їх донька Дарина. Молоді батьки не розлучалися із спортом. Оксана продовжувала кар’єру спортсменки, а Сергій став її тренером. Їм вдалося досягти рівня майстра спорту міжнародного классу: Оксана – у потрійному стрибку, Сергій став майстер спорту з десятиборства.

У дев’яності, коли тогочасний спорт УРСР був у занепаді, подружжя зважилося на переїзд до Італії: “Ми хотіли кращої долі для нашої доньки – пригадує Оксана Деркач. – У 2000 році я приїхала до Італії відвідати подругу. Провівши тут 2 місяці, я переконалася, що економічна ситуація в Італії є набагато кращою, ніж в Україні. Подумавши, ми вирішили переїхати і почати в тут нове життя”.

Через деякий час в українських спортсменів з’явилася можливість відвідувати стадіон і відновити тренування.

– Оксано, як вам вдалося влитися в італійськ-у спортивну панораму?

– Доля звела нас із президентом спорту клубу Vis Nova Salerno – Giovanni Ferrigno, який запропонував нам співпрацю. У 2007 році після перемоги Дарії на чемпіонаті Італії серед кадетів з рекордом Італії в багатоборстві, почалися наші контакти з італійською легкоатлетичної федерацією. Нас почали запрошувати на тренувальні збори разом з їх національною юнацькою збірною. Дашу як спортсменку, Сергія – як тренера. Дарина почала займатися спортом ще в Україні і продовжила робити це одразу по приїзду в Італію.

– Як ви відкрили схильність Дарини до спорту?
–    З раннього дитинства Даша проводила багато часу на стадіоні разом з нами. Так що спорт в її житті був присутній завжди. І з часом її бажання пов’язати своє життя зі спортом тільки міцнішає.

– Дарино, розкажи про твоє життя в Італії
Я вчуся в Liceo Scientifico в Пагані. Живу звичайним життям. Вільний час проводжу з друзями, ходимо в кіно, слухаємо музику. Вранці – школа, після обіду – тренування.


–    Якими видами спорту ти займаєшся? Які із них тобі найбільше подобаються.

–    З 4-х років я займалася великим тенісом, потім – плаванням, а з 9 років почала практикувати легку атлетику. Мене, як і маму, тренує тато. Перші успіхи прийшли в 2007 році, коли я вперше виграла чемпіонат Італії серед юнаків. З тих пір я вигравала на чемпіонатах ще 8 разів, 5 разів перевищувала юнацькі рекорди в багатоборстві та в потрійному стрибку.

Розмовляла Маріанна СОРОНЕВИЧ

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Лікарняні сертифікати подаються до INPS Інтернетом

Етнічна кухня завоювала Італію