in

Талант юного музиканта з Тернополя визнали в Італії

  Перше місце у конкурсі акордеоністів і баяністів Citta di Lanchanо нещодавно здобув 12-річний тернополянин Богдан Коваль.

Учень Тернопільської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів № 7 з поглибленим вивченням іноземних мов і вихованець Тернопільскої музичної школи №2 Богдан Коваль став лауреатом престижного конкурсу акордеоністів і баяністів, який відбувся в Італії.

Із перемогою хлопця особисто привітав у міськраді мер Сергій Надал.

– Богдан не мав канікул. Цьогоріч він отримав чотири нагороди, – каже начальник міського управління культури Олександр Смик. – Це – перші місця на міжнародних конкурсах у Кіровограді, Дрогобичі, а також гран-прі у конкурсі на Тернопіллі.

Найголовніше, на думку чиновника, що хлопця талант відзначили за кордоном. Так, в Італії у міжнародному конкурсі брали участь діти з Китаю, Німеччини, Польщі, Казахстану. І наш Богданко виявився найкращим!

– Відбувся цей конкурс у вересні в італійському місті Ланчано, – додає пан Смик. – Запрошення від організатора тернополянин отримав у Дрогобичі, коли брав участь у IV Міжнародному конкурсі баяністів та акордеоністів Perpetuummobile.

Сам хлопець каже, що про іншу професію, окрім музиканта, не хоче і слухати.

– Я вже давно вирішив, що буду займатися лише музикою, – розповідає він. – Так, потрібно багато працювати над собою. Але мені подобається навчатися грати краще і краще, виступати на сцені і перемагати.
Цьому передували перемоги у Всеукраїнських конкурсах в Кіровограді й Тернополі та Міжнародному конкурсі в м. Дрогобичі Львівської області. В італійському місті Ланчано юному баяністу з Тернополя рівних за грою однолітків теж не знайшлося. В Тернополі дуже тепло зустріли Богдана Коваля. Богдан отримав відзнаку Тернопільської міської ради, а його вчитель – подяку міського голови.

За інформацією департаменту освіти і науки Тернопільської ОДА

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

1 грудня молитва за Україну у Римі

Італія вважає, що Україна припустилась історичної помилки