in

Тернополяни у Мілані вийшли на свій Євромайдан

   Близько 50 українців та італійців влаштували маніфест на центральній площі Мілану, аби підтримати асоціацію України із Євросоюзом.

В неділю, 24 листопада, на цьому заході була присутня і тернополянка Галина Лисеєва. Зі слів дівчини, акція розпочалася о 15.00. А організували її… самі італійці.

– Такий факт, як на мене, мав би дещо присоромити самих українців, які власноруч не виступили ініціаторами міланського Євромайдану, – вважає тернополянка. – Однак уже добре те, що мої співвітчизники були на цій важливій для усіх нас події.

Співрозмовниця пояснює, що узяла участь в акції, оскільки їй не байдужа доля України.

– Не скажу, що я в захваті від Євросоюзу… Але я, будучи в Україні, хотіла б жити та працювати за європейськими стандартами! Зокрема тому я і прийшла на цей захід, – каже Галина Лисеєва.

Під час міланського Євромайдану активісти пройшлися від одного з основних символів Мілану замку Сфорца через центральну вулицю Віа-Данте до головної площі Дуомо. Під час цього прихильники асоціації співали український гімн, розповідали італійцям про ситуацію в Україні, а також вшанували жертв Голодомору хвилиною мовчання, розповідає тернополянка.

До речі, зі слів дівчини, і Євромайдан, і ходу очолив італійський журналіст Маттео Каццулані.

– Він дуже добре володіє українською мовою та знає нашу історію та культуру, – додає співрозмовниця.

До слова, 24 листопада аналогічні акції у підтримку підписання Угоди про асоціацію між Україною та ЄС відбулися й у багатьох інших країнах Європи. Приміром, у Франції, Німеччині, Великобританії, Польщі, Литві тощо. Солідарний рух небайдужі українці провели і в США: Нью-Йорку та Чикаго. І навіть з Індії Інтернетом поширювалися світлини євроактивістів.

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Ucraina: represse manifestazioni per l’integrazione nell’UE

У Римі відбулися акції на підтримку євроінтеграції України та пам’яті жертв Голодомору