in

Тернопільські студенти поїдуть в Італію на Всесвітню унівесіаду

   Шестеро спортсменів з Тернопілля змагатимуться за нагороди Всесвітньої зимової універсіади, яка відбудеться в Італії. Найбільші шанси піднятися на подіум, звісно, мають наші досвідчені біатлоністи. Можна сподіватися на медалі і від сноубордистів.

Зокрема, в біатлоні нашу область представлятимуть студенти ТНЕУ Анастасія Меркушина та Іван Моравський, а також Дмитро Підручний з педагогічного університету. Ця трійка вже має чималий досвід виступів на європейських та світових біатлонних турнірах. Скажімо, Анастасія Меркушина торік брала участь у першій юнацькій Олімпіаді, а цьогоріч, разом із Іваном Моравським, виступала на двох етапах Кубка IBU з біатлону. Дмитро Підручний, безсумнівно, найбільш досвідчений у складі збірної. Він входить до складу головної української біатлонної команди і в цьогорічному сезоні блискуче виступив на одному із етапів Кубка світу, зайнявши шосте місце, яке дало право брати участь у церемонії квіткового нагородження. Правда, Дмитро може і не поїхати в Італію, якщо буде потрібний тренерам головної збірної України.

Ще двоє тернополян виборюватимуть нагороди у змаганнях сноубордистів. Це студенти економічного університету Ірина Грещук і Тарас Бігус. На універсіаду також вирушить представник Кременецького обласного гуманітарно-педагогічного інституту імені Т.Шевченка Олег Вілівчук. Він, до речі, єдиний представник збірної України у змаганнях з лижного двоборства.

Нагадаємо, що на минулій зимовій Універсіаді українські біатлоністи вибороли 6 золотих, 5 срібних та 4 бронзові медалі. Правда, тоді студентство України презентували дуже досвідчені спортсмени, які нині виступають на етапах Кубка світу з біатлону, – Віта Семеренко, Артем Прима та Сергій Семенов.

http://galsports.com

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Il mondo riflette sulla cultura e sulla spiritualità della Santa Montagna

Допоможіть знайти Антоніну Квятковську