in

Трансплантація: Українку без дозволу на проживання буде прооперовано в Мілані

Українку, що проживає в Італії без дозволу на проживання та потребує термінової пересадки печінки, буде прооперовано в Мілані.

Про це повідомив Червоний Хрест та EveryOne, які першими активувался щоб допомогти молодій жінці. Адміністрація Червоного Хресту подякував міністру охорони здоров’я Ферруччо Фаціо і сенатору Ігнаціо Маріно, за сприяння яких дозвіл на трансплантацію було отримано в короткі терміни.

Ця історія почалася 22 грудня 2010 року, коли італійський Червоний Хрест звернувувагу на відмову 28 – річній українці у внесенні у чергу на трансплантацію. Розалія Цуркан перебувала в критичному стані проте лікарня Сан- рафаеле відмовляла їй в пересадці печінки через її нелегальне перебування в країні.

Жінка заразилася гепатитом С під час переливання крові в Україні. За прогнозом українських лікарів їй залишалися два тижні життя. У можливості пересадки печінки на батьківщині їй відмовили. Хвора приїхала в Італію за туристичною візою до своєї тітки у Монзу, тут її стан погіршився, жінку госпіталізували та підтвердили нагальну необхідність пересадки печінки. Тим часом дія її візи завершився, а квестура Монзи відмовила у видачі дозволу на проживання для лікування. Лікарі шпиталю Сан Рафаеле не могли внести її в чергу на пересадку, через її незаконний статус.

Після звернення організацій EveryOne і Червоного Хреста, карабінери провели аудит в лікарні Сан-Раффаеле за мандатами сенатора Іньяціо Маріно, хірурга трансплантації і президента комісії з розслідування Національної служби охорони здоров’я. На цей випадок звернув увагу міністерство здоров’я Італії, що надіслав ноту Національному центру пересадки органів та взяв справу у свою компетенцію.

14 січня Роберто Маліні, Маттео Пегораро і Даріо Піккіау співголови організації EveryOne отримали переведення того, що Розарію буде переведено в іншу міланську лікарню. Там вона завершила діагностичні дослідження і була включена до термінового списку пересадки печінки.

 

Маріанна Сороневич

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

В Італії з’явилася настільна гра за мотивами секс-скандалу навколо Берлусконі

Мій син народився в Італії, він може отримати італійське громадянство?