in ,

Україна здобула гучну перемогу на Венеціанському кінофестивалі

Картина “Атлантида” (Atlantis) українського режисера Валентина Васяновича отримала визнання на Венеціанському кінофестивалі.

Повнометражний художній фільм був визнаний кращим в програмі “Orizzonti” (“Горизонти”), одну з головних ролей зіграв Андрій Римарук – колишній розвідник, який пройшов війну на Донбасі і зараз працює у фонді “Повернись живим”.

“Наше – українське кіно! Наш – український прапор піднято на острові Лідо! На найстарішому і найвідомішому кінофестивалі! Якби не війна – запустила б феєрверк! Це 7 вересня надовго запам’ятається!” – прокоментувала заступник шеф-редактора OBOZREVATEL Ганна Молчанова в Facebook.

Римарук на своїй сторінці зазначив, що ще одну нагороду, “Золотого лева”, отримав американський “Джокер” від Тодда Філліпса.

В “Атлантиді” події розвиваються в 2025-му році на Донбасі, “через рік після закінчення війни”. Територія вже визнана непридатною для проживання, а навколишнє середовище настільки спустошене, що зміни здаються неможливими.

За словами автора фільму, він може виявитися найоригінальнішим фільмом сучасного українського кінематографа: “Це катастрофа, яка не просто зупиняється на найближчому оточенні, а просочується всюди через людей, всі мають справу з якоюсь минулою травмою і намагаються витягнути з себе щось на зразок життя”.

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

В Італії за загадкових обставин помер молодий українець

Сергій Жадан і Ольга Михайлюк представлять у Римі проєкт “Розділові“