in

Україна зіграла унічию з Бразилією, на Кубку Світу з пляжного футболу

Збірна України з пляжного футболу бере участь у фінальному турнірі світової першості в місті Равенна (Італія) з 1 по 11 вересня. У матчі з Бразилією грає в нічию, та не набирає очків. Попереду української команди зустріч із Японією та Мексикою

 

Збірна України з пляжного футболу у фінальному турнірі світової першості в місті Равенна(ФОТО)

Перед очною зустріччю української збірної з бразильцями існувала думка, що «жовто-блакитним» не варто викладатися в цьому матчі, а слід провести його в тренувальному режимі. Попереду у команди два найважливіших поєдинку з Мексикою та Японією. Проте збірна Україна вирішила забути про стратегію і дала справжній бій «Селесао».

Підтримати нашу команду прийшли українці, які живуть в північній Італії. Частину з тих, які перебувають на консульському обліуку, зуміло мобілізувати Генеральне консульство України в Мілані. Перед початком гри команду привітав Консул України в Мілані Руслан Фуфалько, від імені Посла України в Італії побажавши хлопцям фортуни та успіху.

Бразильці почали домінувати з перших хвилин. Соуза потрапив в штангу, Андре після відмінного пасу Бенжаміна відправив м’яч вище воріт, ще один удар Соузи насилу з-під поперечини «витягнув» Віталій Сидоренко. Гол назрівав, і на 5-й хвилині Бенжамін м’яко скинув м’яч у дальній кут воріт, не залишивши голкіперу збірної Україні шансів відбити свій удар. Здавалося, що забиті голи – справа часу. Мабуть, також міркували і гравці збірної Бразилії, вони не поспішаючи розігрували свої комбінації, демонструючи чудове володіння м’ячем. Українці ж грали з чемпіонами світу дуже щільно, діючи з підстраховкою, коли м’яч опинявся у гравця, який перебував у безпосередній близькості від воріт. Завдяки цьому підопічні Кучеренко фактично виключили виникнення моментів, коли хтось з бразильців, розібравшись зі своїм опонентом, безперешкодно виходив на ударну позицію. У кінці періоду «жовто-синім» вдалася гарна атака, в результаті якої Мао довелося потрудитися, щоб впоратися з ударом Пачев.

У другому періоді у воротах у збірної України з’явився Володимир Гладченко. І відразу ж сам створив перший небезпечний момент біля своїх воріт. Володимир просто подарував м’яч Жоржіна, але потім виправився, парирував удар бразильця. Тим часом, українці освоїлися на майданчику, і ось вже Олег Зборовський двічі був близький до взяття воріт, але його діям трохи не вистачило впевненості. Коли на 16-й хвилині Сідней забив другий м’яч, здалося, що тепер тільки від настрою і бажання самих бразильців залежить, яким буде рахунок в матчі. Проте через дві хвилини рахунок в матчі був вже рівним. Ігор Борсук реалізував штрафний з забійною дистанції, а потім Олега Зборовського проспав Бетіна, та нападаючий збірної України в ближньому бою переграв Мао. Пропустивши двічі, бразильці почали рухатися швидше, але видно, що вже й збірна Україна повірила у свої сили. «Жовто-сині» билися за кожен м’яч, при цьому періодично створюючи небезпечні моменти біля воріт Мао. Гладченко зважився на дальній постріл – штанга. Андерсон розгойдав захисників, вийшов на оперативний простір – вище воріт. Бразильці раз за разом намагалися знайти пролом в обороні збірної України, але підстраховка в кінцівці другого період діяла просто бездоганно. За дві хвилини до другої перерви Соуза вдалося розібратися з кількома гравцями, але спокійно нанести удар йому все одно не дали – Гладченко без зусиль впорався, відбивши м’яч. А коли на табло залишалося сім секунд, збірна Україна провела відмінну атаку. Гладченко закинув м’яч на Зборівського, той верхом підкинув його Корнійчуку, аАлександр божевільним ударом відправив ігровий снаряд в саму павутину воріт Мао. Неймовірно!

Заключна третя частина почалася … з атак збірної Україні. Зборівський і Пачев змусили Мао потрудитися. Почавши забивати, «жовто-блакитні» трохи послабили індивідуальний захист і тут же поплатилися за це. Сідней на 3-й хвилині періоду отримав пас від Бенжаміна, відтер від м’яча Назаренко і спокійно пробив повз Гладченко, якого було вирішено залишити в воротах і на заключну третину.

Бразильці знову, як і на початку зустрічі, взяли ініціативу до своїх рук. Бенжамін промахнувся з вигідної позиції, потім він же відмінно пробив зі штрафного, але Гладченко зумів у штангу парирувати удар південноамериканця. Здорово у дотик бив по воротах Бруно Маліаш – м’яч зовсім трохи розминувся зі штангою воріт суперників. Останній момент за дві хвилини до кінця основного часу упустив Бетіна. Все-таки нічия! В овертаймі ближче до перемоги були гравці збірної України. Зборівський здійснив свій черговий удар через себе, однак Мао зіграв вище всяких похвал. Бразильський голкіпер став головною дійовою особою і в серії пенальті. Удар Корнійчука Мао парирував, а от Сидоренко з пострілом Бруно не впорався. Перший підхід до «точки» реалізували Ігор Борсук та Андре.

На жаль, для збірної України програш по пенальті все одно приніс стільки ж очок, як якби вони крупно програли. Зараз найголовнішим питанням є психологічний стан команди Кучеренко. Якщо «жовто-блакитні» зможуть швидко викинути з голови, що вони мало не обіграли багаторазових чемпіонів світу, то у них є всі шанси на вихід з групи.


АлешандреСоареш, головний тренер збірної Бразилії:
У нас не було недооцінки збірної України. Ми знали, що це сильна команда, яка виграла європейську кваліфікацію. Я також вважав, що це буде найважчий суперник у нашій групі, з однією з найбільш організованих оборонних ліній на турнірі.

Амарелле, тренер-консультант збірної України:
Зіграти внічию з Бразилією у матчі відкриття – це не так погано. Правда, це не принесло нам нічого в турнірному плані. Все ж результат надихне нас, тому що тепер ми абсолютно точно повинні перемагати в двох матчах, що залишилися. Повторю ще раз – ми задоволені тим, як проявили себе в матчі з чемпіонами світу. Ми були вкрай сконцентровані й еффективно зіграли на контратаках. Це крок вперед.

Асоціація пляжного футболу України запрошує своїх вболівальників, друзів і просто любителів пляжного футболу підтримати національну збірну команду України на Кубку Світу, який пройде з 1 по 11 вересня в місті Равенна (Італія).

 

Читайте також:

Підтримай національну збірну України на Кубку Світу з пляжного футболу!!

Збірна України з пляжного футболу змагатиметься у фінальному турнірі світової першості в місті Равенна


Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Збірна України з пляжного футболу у фінальному турнірі світової першості в місті Равенна (ФОТО)

Українців в Італії вважають встановлення пам’ятників заробітчанам безглуздістю