in

Україна через призму фотооб’єктива – у Мілані завершилася виставка Енцо Делль’Аква

Майже дві сотні фотокадрів, у трьох відеозалах. Такою була виставка «Kiyv review» італійського фотографа Енцо Делль’Аква у Мілані.

Майже дві сотні фотокадрів, представлених у вигляді світлин та музичних слайд-шоу у своєрідних коридорах-переходах, та три відеозали складають маршрут виставки, а музичний супровід та лаконічні підписи чотирма мовами (італійській, українській, англійській, російській) доповнюють його.

Ця експозиція мала на меті показати італійцям справжню Україну, її мешканців та настрої суспільства.

Виставка «Kiyv review» пройшла у Львові, Одесі, Харкові та Києві, а з 23 по 31 личстопада її можна було переглянути в Мілані.

Читайте також: Українка очолила знаменитий оперний театр в Болонії

Чергування кольорових та чорно-білих знімків підсилює відчуття і залучає до сенсорної подорожі між музикою, рухомими екранами та відео. Музичні твори італійських та американських митців, створені між 70-ми та 80-ми роками 1900-х років, доповнюють виставку, супроводжуючи фотографії так, ніби були написані саме для того, щоб бути титрами до них, щоб підкреслити неймовірну схожість молодої української нації із ситуацією в Західний Європі і особливо в Італії того періоду.

“Kyiv review” вирізняється з усієї панорами фотовиставок своєю незвичайністю та залученістю глядача, реалізуючи класичну фотопрезентацію за допомогою аудіовізуальних інструментів, які наближають її до сучасних мультимедіа.

Виставка відбулася завдяки сприянню Ірини Луць — координаторки українсько-італійської громади в Мілані Ucraina Più – Milano APS.

Це не просто експозиція світлин, а мультимедійний проект з застосуванням складної техніки. Усе продумано до деталей: бактерицидні лампи, які захищають відвідувачів від вірусу; перегородки, які ділять експозиційний зал на кілька тунелів, що наче ведуть людей поміж світлом і темрявою; величезні екрани, крізь які транслюються візуальні образи, підсилені музикою…

Читайте також: “Дві ріки, дві Столиці”. Рим і Київ поєдналися в мистецтві

Про автора

Енцо Делл’Акква народився в Мілані в 1966 році. Позаштатний фотограф, що працює в царині мистецтва вже багато років. Його світлини були виставлені на найпрестижніших міжнародних виставках, присвячених сучасному мистецтву, включаючи Armory Artweeks New York, Basel Art та Basel Art Miami та багатьох інших, у таких мистецьких центрах – Лондон, Париж, Барселона, Брюгге, Мілан, Венеція, Болонья, Рим і Палермо.

З 2019 року він співпрацює з асоціацією “Ucraina Più – Milano APS” у Мілані із метою сприяння приверненню уваги до ініціатив українсько-італійської громади.

Асоціація, що базується в Мілані, зобов’язана своїм народженням групі українських жінок, координованій Іриною Луць, та співпрацює з різними українськими асоціаціями та структурами по всьому світу.

Відвідати виставку можна протягом 5–28 серпня.

Виставка діє за підтримки муніципалітету міста Мілану, Генерального Консульства України в Мілані, Управління туризму та промоції КМДА та культурної асоціації Україна Плюс-Мілан.

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 1 Середній: 5]

Як часто і як сильно вакциновані хворіють на ковід

Дев’ятирічна україночка зайняла 1-ше місце у Sanremo Junior в Італії