in

Українська громада в Реджіо Калабрія весело відсвяткувала день Святого Миколая

Сонячного ранку у маленькій новозбудованій церкві, названій на честь чудотворця і захисника дітей Миколая, зібралося більше сотні іммігрантів. В Божественній літургії взяли участь не лише українці, але й інші православні віруючі. Тож молитви в церковних стінах звучали трьома мовами: українською, румунською та грузинською.

По закінченню Літургії українська громада зібралася на святі для наймолодших, організованому спільними зусиллями усієї громади. Привітати святого Миколая прийшли десятки українських діточок різного віку, вбраних у народних вишиванках, костюмах ангеликів, зірочок та звіряток.

Сценарій свята був укладений в кращих українських традиціях Богданою Полатайко, Марією Кліцюк та Олександрою Олексюк. В організації взяли участь Галина Дружбляк та Олена Давлетбаева. Жінки вже роками працюють в Реджіо ді Калабрія, і беруть активну участь в житті української громади. Захід проходив за сприяння Почесного Консульства України в Реджіо Ді Калабрія.

Свято не обійшлося без колядок та щедрівок. Дітки вітали святого Миколая народними піснями, віршами, забавами на спритність, танцями зірочок та молитвами ангеликів. Звичайно ж на свято завітав і сам Миколай з повною торбою подарунків для дітлахів.
Завершилася забава спільним обідом та веселою колядою.


Тетяна Костюк
Реджіо Ді Калабрія

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Як самостійно подати запит для приїзду на роботу в Італію

Питання і відповіді щодо Декрету флуссі