in

Українська діаспора з Італії зібрала кошти на підтримку авіаційної бригади, яка дислокується в Івано-Франківську

Українки з Прикарпаття, які нині працюють в італійській провінції Бергамо, зібрали близько двох з половиною тисяч євро для допомоги військовим 114 бригади тактичної авіації.

Як тільки жінки дізналися про потреби пілотів одразу ж почали шукати можливості допомогти.

Проконсультувавшись із військовими, чого насамперед потребують у бригаді, меценати придбали два найсучасніші навігаційних прибори. А представники фірми-виробника пообіцяли передати для потреб української авіації ще й третій такий пристрій — безкоштовно.

Олександр Кухарук, заступник командира бригади тактичної авіації: «Не кожен JPS-навігатор відповідає тим вимогам, які ставляться до сучасного винищувача і до використання в таких складних умовах. Ті JPS-навігатори, які нам передали з Італії, якраз відповідають тим вимогам, які перед ними ставляться і, в першу чергу, допоможуть виконувати завдання в умовах відсутності належного радіотехнічного забезпечення польотів і взагалі дії авіації».

Як інформує ОТБ “Галичина”, пілоти вже почали освоювати нову техніку та сподіваються, що невдовзі таким сучасним навігаційним обладнанням будуть оснащені всі літаки.

 

http://svitua.org/

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Революція Гідності у супроводі скрипки (ФОТО)

Саміт ЄС: Україна у центрі уваги