in

Українська коляда побувала в Римі

   З духовно-просвітницькою місією побувала в Італії народна хорова капела «Зоринка» однойменної дитячої хорової школи, що у Тернополі.

 У непрості для нашої країни часи діти популяризували серед європейців українську культуру, виконуючи під час католицького Різдва піснеспіви рідною мовою.

По дорозі до Італії дали концерти в угорському місті Марія-Повч, на одній з найбільших площ Будапешта — площі Героїв. В Італії «Зоринка» співала літургії та давала концерти духовної музики більш як у десяти храмах, в тому числі у відомих на весь світ базиліках святого Антонія Падуанського та Санта Марія Маджоре, на площі святого Петра у Ватикані, на найбільших площах Венеції та Риму.

Зі сльозами на очах слухали юних співвітчизників українські заробітчани, яких так багато в Італії. А на українське Різдво діти співатимуть у храмах Тернополя, дадуть кілька концертів. У репертуарі колективу, а це понад сто творів, духовні посідають чільне місце. Діти виконують також класику, українські народні пісні, пісні народів світу, сучасних композиторів.

«Зоринці» понад тридцять років, заснував її і є незмінним керівником заслужений працівник освіти України Ізидор Доскоч. Хормейстер і диригент — Анжела Доскоч. Хорова капела — володар багатьох дипломів та медалей міжнародних конкурсів в Австрії, Болгарії, Угорщині, Польщі, Росії та в рідній Україні.

Любов Левицька

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

До волонтерської діяльності Радіо Львівська хвиля долучились представники Італійської громади

Італійський бізнесмен на знак протесту вп’яте видерся на купол собору Св. Петра