in

Українська легкоатлетка Софія Яремчук перемогла у Венеціанському марафоні

Сьогодні Софія Яремчук, українка зі Львова, яка виступає за команду збройних сил Італії, перемогла у 35-му Венеціанському марафоні Конфіндустрії.

Нагадаємо, що Софія Яремчук отримала італійське громадянство. Питання щодо її виступів за збірну України буде вирішуватися з юристами

У березні 2021, після забігу на 10 км на змаганнях Roma Riparte-Riparti Roma італійський сайт FIDAL Lazio повідомив, що переможниця Софія Яремчук отримала італійське громадянство.

Проте прізвище уродженки Львівської області є серед стипендіантів Мінмолодьспоту Ураїни. Ситуацію легкоатлетка пояснила сайту відділення НОК України у Львівській області.

«Так, нещодавно я отримала італійське громадянство, – зізналася Софія Яремчук. – Ще до чемпіонату світу в Гдині я мріяла пробігти марафон за нормативом і потрапити в національну команду України. Але в кінці січня мені довелося зробити вибір. Це був непростий крок. Хочу зазначити, що я вже багато років тренуюся в Італії, тут живе моя мама.

Я ніколи не мала контракту з нашою національною збірною. Тільки після чемпіонату світу мені запропонували пів ставки з нового 2021 року, але тоді я вже прийняла рішення. Бо всі тренувальні збори за кордоном та підготовку до чемпіонату світу з напівмарафону я проводила за власні кошти і допомозі італійського клубу і тренера Фабіо Мартеллі.

Щодо виступів на змаганнях за Україну, поки не можу дати чіткої відповіді. Будемо розмовляти з юристами».

Софія Яремчук визнавалася найкращою легкоатлеткою України в листопаді 2019 року.

Ми хотіли б залишатися із вами у контакті. Запрошуємо приєднатися до групи  у Facebook Українська газета – видання для українців в Італії

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 2 Середній: 5]

Українця, що вбив в Італії свою дружину-українку засудили і оголосили в розшук

В Україні антивакцинаторів запросили на екскурсію в COVID-палати