in

Українська молодь Мілана організувала вечір України

   23 травня на віллі Паллавічіні поруч із Навільї Мартезана в Мілані зібралась численна міжнаціональна публіка: це третій вечір із серії “Viaggiamo insieme in…”, організований благодійною організацією «Avanti Insieme». Кожен захід має на меті розкрити культуру інших країн і таким чином сприяти міжкультурному діалогу  та розвінчанню стереотипів. 

В цей вечір гості поринули в багатий світ українських традицій та краєвидів.  Програму підготували і провели активісти «Wikiraine», спільноти молодих українців в Мілані.  Гостям ніколи було нудьгувати, адже для них було заготовлено багато сюрпризів, найбільшим з яких – куштування національних справ. Дякуючи спонсору Extrabanca, всі бажаючі змогли спробувати вареники зі сметаною, гречану кашу із грибами, чорний хліб із салом та соліннями, та компот із пряниками. Аби гості змогли і далі смакувати українські страви, їм роздали маленьку брошуру із рецептами, перекладеними на італійську мову, аби самостійно вдома спробувати відтворити ці смаки. В цій же брошурі – маленький глосарій необхідних слів та фраз для подорожі.

Гості також дізнались багато цікавої інформації про історію і географію України, національні традиції, одяг, народні пісні, інструменти та танці. Для всіх бажаючих був проведений майстер-клас із виготовлення ляльки-мотанки. Майстер з боді-арту Флавіо Боско намалював «українському козаку» сорочку із символікою національної вишиванки. На гостей також чекали численні конкурси, а щасливі переможці отримали маленькі подарунки на згадку. Встигли також поговорити про історію і особливості української мови, а також про визначних українських письменників і поетів. Аби публіка не сумувала, організатори змусили їх заговорити українською мовою, читаючи вірш Володимира Сосюри «Любіть Україну». І перед тим, як попрощатися, звичайно ж, заспівали українські народні пісні під гітару, аби залишити на згадку гостям приємні звуки українських мелодій.

Не дивлячись на прохолодну погоду, на віллі в цей вечір тепло і затишно. Слова подяки від публіки. Позитивні посмішки. Італійські дівчата, що фотографуються у віночках. Сіньйори, що не дочекаються відвідати вулички Львова, погуляти берегами Дніпра, і хочуть якнайшвидше дізнатись адреси туристичних агенцій. Завзяті друзі одразу після свята на карті починають прокладати маршрут подорожі Україною і прагнуть побачити найкрасивіші місця, не знайомі звичайним туристам. В їхніх очах було стільки інтересу і щирого захоплення нашою країною, що годі й описати…

Ірина ПРУС

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

У Венеції пройшов бізнес-форум “Україна – найдинамічніший європейський партнер”

Іммігрантів прийматимуть на державну роботу в Італії