in

Українська школа в Римі отримала підручники із України

Бібліотека школи «Престиж» у Римі поповнилась 324 підручниками.

 

Другий рік, під егідою Центральної Координаційної Ради Українських Об’єднань в Італії за підтримки посольства України в Італії та церкви Святих Сергія та Вакха у Римі, в Римі діє українська школа “Престиж”. Близько 60 – ти учнів цієї школи навчаються щосуботи в приміщенні італійської школи в одному із центральних районів Рима.

У лютому учні української школи безкоштовно отримали підручники від Міністерства освіти і науки України за сприяння Товариства зв’язків з українцями за межами України “Україна – Світ”. Безкоштовне перевезення 324 підручників узяла на себе Християнська Асоціація Італія – Україна.
Передача книг відбулася в урочистій обстановці за участю Голови Секретаріату Товариства “Україна – Світ” Алли Кендзери, вчителів, учнів та батьків.

Підручники допоможуть українським дітям опанувати предмети середньої школи та здати іспити по програмі Міжнародної української школи. Таким чином в кінці учбового року випускники вже вдруге отримають українські атестати зрілості. Радник міської ради Риму та директор школи, Тетяна Кузик від імені мера міста нагородила Товарство “Україна – Світ” почесною відзнакою за багаторічну співпрацю у галузях освіти і культури між двома країнами.

На заході були присутні також Президенти Римських громадських організацій: Світлана Ковальська, Віра Хижа та Лілія Білик, а також головний редактор “Української газети” та телевізійногоукраїнського каналу “Бабель” в Італії Маріанна Сороневич.

Співпраця “України – світ” із Центральною Координаціною Радою Українських Об’єднань в Італії є тривалою. В їх спільній доробці є організація круглих столів, семінарів, фестивалів та концертних програмах за участі громадських діячів, письменників та артистів з України.

Українське освітнє життя в Римі вирує, знаходить нові форми співпраці. В планах школи – збільшення кількості учнів, а також організація дитячого садочку та позашкільної роботи – створення учнівського хореографічного колективу. Актив школи готує поїздку учнів до Києва за програмою обміну школярами української школи в Римі з київськими школярами.

Прес служба товариства «Україна – Світ»

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

У пожежі в Римі загинуло четверо дітей

Інфо по запитах декрету флуссі – веб-сторінці МВС Італії