in

Український дитсадок в Римі приймав авторів сучасних книг для дітей

alt   Казковий подарунок для українських малюків: український дитсадок в Римі приймав дитячу письменницю Ларису Ніцой та художницю-ілюстратора Еліну Елліс.

Українська казкарка Лариса Ніцой та ілюстратор книжок для дітей Еліна Елліс, представили свої книжки батькам та дітками українського римського дитсадка «Веселка». Також вони познайомилася із діяльністю суботньої школи «Престиж».

Творці сучасної дитячої літератури відгукнулися на потребу дитсадка у навчальному та методичному матеріалі. Лариса Ніцой поповнила його бібліотеку новими яскравими книжками. Зустрівшись із дітьми, казкарка прочитала їм власну історію-гру «Ярик-Векалка», залучаючи дітей до активної участі у читанні, заставляючи переживати і смітися разом із її героями.

alt

Робота дитячого садка у Римі спрямовано на допомогу батьків у збереженні національної ідентичності маленьких українців. Його вихованці це – діти другого покоління імміграції, здебільшого народжені за межами України. Привити їм любов до материнської країни та її мови, а також підготувати до подальшого навчання в школі «Престиж» – головне завдання дитсадка «Веселка». Подаровані книжки сприятимуть цій меті.

Зараз вихователем Маріанною Сороневич, піднімається питання розробки методики вивчення української мови для дітей, народжених в іншомовному середовищі. Із цією метою було надіслано звернення до компетентних установ дошкільного виховання в Україні, та інституцій українців у світі. Сподіваємося що ця зустріч стане початком активної співпраці на користь усіх українських навчальних закладів Італії.

Марія Козачок

alt

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Запрошуємо у Рим на презентацію книги присвяченої Митрополиту Андрею

Поблизу Неаполя по-звірячому вбили українку