in

Український Миколай завітав у Сереньо, провінції Монца-Мілано

Ой хто хто Миколая любить: звучало радісно і святково над церквою у місті Сереньо, провінції Монца-Мілано

Кожен місяць у першу неділю  у містечку Сереньо, відправляється православна Служба Божа. У місті проживають і працюють багато наших земляків. Приходять люди, щоб помолитися, поговорити, розраяти і порадіти один одному. Відправляє Службу отець Степан, благословенний ієромонахом Амбросієм української православної церкви Московського патріархату.

Щоб не забути свої традиції і нашу рідну мову прихожанами було організовано свято Миколая. Виступали діти 5-7 років, які розказували віршики, співали пісні просили і дякували святого Миколая за подарунки, які він приніс і, за давньою традицією, поклав під подушку. А ще вони прославляли церкву, українську співучу мову, рідну Батьківщину.

На святе Різдво, молодь нашого міста готує вечорниці з постановкою уривків українських п’єс. Будуть ходити з вертепом, співати колядки, віщувати з Різдвом Христовим і Новим Роком.

У Сереньо є багато  дітей, але у сім’ях вони розмовляють італійською і уже не можуть спілкуватися українською. Дуже шкода, адже писав Тарас Шевченко: ”І чужому научайтесь, і свого не цурайтесь!”…

Дорогі земляки, спілкуймося, єднаймося, підтримуймо наші традиції і примножуймо їх! Знайте “Маленька Україна”, яка є у багатьох містах Італії, де працюють наші люди, повинна давати про себе знати такими урочистостями і святами!

Оксана КОЛОТИНСЬКА
Сереньо 2011

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Театралізоване Різдвяне дійство в провінції Варезе (ФОТО)

Ввозьте більше контрабанди