in

Український скрипаль-віртуоз Олександр Семчук нагороджений престижною премією імені Л.Спеццаферрі

   14 листопада, в аудиторіумі “Монтемецці” музичної консерваторії ім. Дал Абакко у Вероні відбулося вручення премії імені Л.Спеццаферрі (LASZLO SPEZZAFERRI). Ця відзнака присуджується видатним особистостям у світі музики, театру та культури в цілому, а також організаціям та культурним об’єднанням, за їх вагомий внесок у культуру Італії.

У попередні роки, її переможцями ставали найважливіші постаті світу музики та виконавського мистецтва, які зробили великий внесок у поширення, розвиток і популяризацію італійської культури. Серед них – неперевершена італійська “Жизель” знаменита Карла Фраччі, яка танцювала на найбільш престижних сценах світу від італійських “Ла Скала” та “Арена ді Верона” до театрів Лондону, Нью-Йорку та Берліну; Крістіано Бурато – нагороджений медаллю Президента Італійської Республіки; італійсько-шведська сопрано Сюзанна Рігаччі, диригент оркестру та хору “Арена ді Верона” Армандо Тассо; ряд директорів італійських консерваторій.

Премія “Spezzaferri” є першим італійським визнанням майстерності Mаестро. Олександр, після численних перемог на міжнародних конкурсах і зокрема на Першому Міжнародному Конкурсі ім. М.Лисенка (Харків, Україна) був відзначений почесними дипломами Міністерства культури України та Національної музичної академії України “За вагомий особистий внесок у розвиток Української культури”, а в 2001 році йому було присвоєне звання “Заслуженого артиста України”.

Українського скрипаля запросили в Італію викладати в музичній школі Фьезоле в 2002 році. З того часу він продовжує блискучу кар’єру співпрацюючи з кращими музикантами Італії та світу. Паралельно із напруженим концертним графіком він викладав у музичній школі Фьезоле, Академії у Флоренції та консерваторії у Відні, а у 2011 році Mаестро запросили очолити струнну кафедру в Міжнародній Академії “Зустрічі з Маестро” в Імолі, де він викладає по-сьогодні. До його досягнень в музичній сфері можна також долучити понад сорок перших премій, завойованих його учнями на міжнародних конкурсах, таких як Міжнародний конкурс Брамса (Австрія), Міжнародний музичний конкурс в Монако (Німеччина), Міжнародний конкурс ім. Крейслера (Австрія); його учні є концертмейстерами всесвітньо відомих оркестрів як-то: “Моцарт Симфоні Оркестра” (диригент – Клаудіо Аббадо), “Л.Керубіні Симфоні Оркестра” (диригент – Ріккардо Муті), “Театро Сан Карло Симфоні Оркестра” та викладачами італійських консерваторій.

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

A Roma protesta contro la sospensione dell’associazione tra l’Ucraina e l’UE

Новий Євромайдан у Мілані