in

Українського марафонця визнано найкращим європейським легкоатлетом

   Олександр Сітковський завдяки перемозі у флорентійському марафоні отримав визнання уболівальників і фахівців Європейської асоціації легкої атлетики.

Українського марафонця Олександра Сітковського визнано найкращим європейським легкоатлетом в листопаді. У голосуванні, яке проводить Європейська асоціація легкої атлетики (ЕАА), 35-річний донеччанин випередив британського кросовика Енді Вернона і росіянина Павла Трофімова.

Визнання уболівальників, журналістів та експертів, а саме вони беруть участь у визначенні найкращого, Сітковський отримав завдяки перемозі на марафоні в італійській Флоренції, де марафонцю вдалося показати найкращий час у своїй кар’єрі – 42,195 кілометра він пробіг за 2:09.14.

До речі, цю подію, що відбулася 24 листопада, можна вважати неабиякою для всієї європейської легкої атлетики, адже краще за Сітковського з європейців марафон в сезоні-2013 пробіг тільки натуралізований Францією кенієць Абрахам Кіпротіч – його результат майже на 40 секунд кращий за українця.

ТАКОЖ: Брокер зі США пробіг два марафони за один день

Нагадаємо, що національний рекорд у марафоні належить Дмитру Барановському – своє досягнення 2:07.15 він встановив у 2007 році.

Відзначимо, що раніше звання найкращого легкоатлета місяця ЕАА присуджувала стрибуну у висоту Богдану Бондаренку (чотири рази), багатоборчині Ганні Мельниченко.

Також примітно і те, що найкращим легкоатлетом року ЕАА визнала все того ж Богдана Бондаренка

http://dt.ua/

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

I giorni della vergogna. Gli insulti a Cécile Kyenge e all’Italia

За рік дії антитютюнового закону заборона курити в громадських місцях стала соціальною нормою