in

Українсько-італійська пара з Неаполя виступила на танцювальних змаганнях у Черкасах

   Черкаси стали столицею танцю, адже за два дні на паркеті палацу спорту «Будівельник» за Кубок міського голови позмагалося близько тисячі танцівників. Омріяний кубок вже вдруге поспіль здобув черкаський колектив «Лілея».

Вражати своєю майстерністю танцівники приїхали з різних куточків України, зокрема з Кременчука, Кіровограда, Керчі та Запоріжжя. Вони дивували суддів не лише танцювальною майстерністю, а й своїми яскравими костюмами і щирими посмішками.

Однак особливого ажіотажу набув виступ гостей з Італії – Світлани Костенко та Франческа Еспозіто. Разом пара танцює вже 1,5 роки.

– Дуже хочеться, щоб публіка насолодилася нашими показовими виступами. Сподіваємося, усім сподобалося, – говорить Світлана. Перекладає питання журналістів Франческу. Той італійською додає: – Хотіли створити гарну атмосферу для глядачів та учасників.

Для черкаської публіки пара виконала шість танців. Франческові найбільше подобається самба, а от Світлані – румба.
– Йому з дитинства подобалася музика самби. Він відчував цей танець у крові. Для мене улюбленою є румба, тому що це дуже романтичний танець, – зазначає Світлана.

Родзинкою виступу став справжній гопак від Франческа.

– Коли він був маленьким, то брав участь в інтернаціональних конкурсах. На одному з турнірів він побачив українську пару, яка виконувала гопак. Йому дуже сподобався один з рухів, тоді він навчився його робити, – посміхаючись, перекладає слова Франческа Світлана.

Найбільше закордонних танцівників здивувала… черкаська примхлива погода.

– Дуже холодно, я й не очікувала в березні побачити таку погоду в Україні. У Неаполі, звідки ми приїхали, було 18 градусів. З літа відразу в холодну зиму… – каже Світлана Костенко.

http://procherk.info

Francesco Esposito – Svetlana Kostenko, Brno Open 2012

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Посли ЄС, США, Італії та Іспанії не можуть допроситися зустрічі з Тимошенко

Марокканка Рубі протестувала перед судом у Мілані