in

Українськість на канікули не іде

   Гурток українознавства «Барви» в регіоні Марке продовжує вести просвітницьку діяльність на літніх канікулах.

Українці Пезаро та Фано працюють волонтерами ораторію парафії Святої Марії з Лорето-Пезаро, щоб ознайомити українських та італійських дітей з Україною та її традиціями.

Чому українці християни, але відзначають Різдво в інший день? Чому хліб подають на рушнику? Що таке веснянка? – цікавилися малюки. На їх запитання відповідають Алла Гоголь, Алла Голод, Алла Узенюк та Світлана Бут. Діти дізнаються більше про географічне розташування України, особливості та значення традиційного одягу, знайомляться із символікою та прапором України.

26 липня українські діти виступили з українськими піснями перед аудиторією із більш ніж 300 італійськими ровесниками. Після ранкової молитви українські діти та концерту гостям запропонували всім прийняти участь у грі-веснянці “Вербовая дощечка”. Після концерту, на подвір’ї ораторію італійські діти виготовили стенд про Україну.

«Такі заходи по ознайомленні із культурою, традиціями різних країн є дуже важливими для виховання толерантності між представниками різних народів. Це –  крок для запобігання міжнаціональних непорозумінь» – прокоментувала Марія Бут.

Українська громада, що об’єдналася навколо українознавчого проекту у регіоні Марке близько року тому, надає значну перевагу парох церкви святої Марії Дон Джузеппе. Зокрема він надав підтримку у зборі речей до школи для дитячого сиротинця в Україні.

«Це велике досягнення за рік існування нашої Громади! Я пишаюся кожним, хто не покладає рук, хто має бажання змінити наше з вами майбутнє шляхом просвітництва дітей, що будуватимуть майбутнє всього світу» – завершує Марія.

Гурток українознавства «Барви» запрошує приєднатися до гурту з новим шаленими ідеями, фантазіями та щирими посмішками. Зацікавлені у підтримці, розвитку та передачі українських традицій новим генераціям в  Pesaro, Ancona та Tolentino пишіть на gromada.pesaro@gmail.com.

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Нацбанк України зобов’язує власників рахунків за кордоном отримати валютну ліцензію

Від Італії вимагають легалізації одностатевого партнерства