in

Українські заробітчанки подають в суд на журнал, який назвав їх повіями

Українські заробітчанки подадуть до Європейського суду на італійський глянцевий журнал “GO” за те, що, на їхню думку, місцеві журналісти ліплять з українок образ повій, пише Сегодня. Розгорнути боротьбу за честь землячок вирішила колишня українка, яка багато років живе в Італії, Наталі Лудовічі, голова організації “Жіноча солідарність”.

За її словами, у журналі систематично ображають наших жінок статтями з заголовками типу “Україна – розсадник повій для Європи”, “Українські жінки здатні на все, щоб отримати роботу”, “Сексуально обдаровані українки можуть все”. Лудовічі обурюється, що в Європі багато хто сприймає українок як “повій”. І, на її думку, в такому іміджі почасти винна держава, яка не стежить, що пишуть про нас в європейській пресі. Відома адвокат Тетяна Монтян підтримала скривджених співвітчизниць в їхній боротьбі за зганьблену честь: “Почнемо з італійського суду за місцем реєстрації журналу”, – повідомила вона.

Заробітчанка Олеся Мацех, яка четвертий рік працює в Італії, розповіла, що її подруги були обурені не так статтями в європейській пресі, як серією репортажів в одній із львівських газет: “Журналістка влаштувалася на роботу доглядальницею, щоб описати життя заробітчанок зсередини. Вона вилила відра бруду на нас. З цих статей виходить, що ми заробляємо «одним місцем». Насправді шматок хліба дається потом і кров’ю. Ми не повії”. Інша заробітчанка, львів’янка Ольга, яка нещодавно повернулася з-за кордону додому, вважає, що частина українок сама винна, що про них на Заході склалася така думка. “Деякі наші і, правда, готові переспати з господарем. Хоча часто буває, що дідки самі пристають. Ті, хто працює нелегально, змушені терпіти насильство”.

http://tsn.ua

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Кожен українець отримає 5 нових “паспортів” по 300 гривень

Українська подружка Берлусконі на сторінках “Novella 2000” (ВІДЕО)