in

Українські матері Болонії, Флоренції, Прато, Портомаджоре, Ферари та Падови об’єдналися у молитві

6 березня 2011 року у місті Болонья (Італія) відсвяткували п’ять років від дня заснування рух «Матері у молитві».

Вже промайнуло п’ять років з того дня коли уперше матері разом зібралися, щоб молитися за своїх дітей. І коли хтось їх питає: «Як саме заснувався цей рух?», «Що спонукало матерів збиратися разом у молитві?» вони, матері, розповідають: «Відчуваємо наших дітей поряд, тільки коли молимося за них».

Так, насправді, як могли допомогти власним дітям матері, яких доля занесла далеко від рідного дому? Чи може бути спокійним мамине серце тільки тому, що дитина отримала матеріальну допомогу? Матері відчували, що єдиною розрадою і допомогою у вихованні дітей є молитва. Вони щонеділі поручають своїх дітей під покров Пречистої Діви Марії, віддають у руки Божі.

Пройшло п’ять років, але молитва українок та їхня надія на Боже милосердя не охололи, не змаліли, а навпаки зросла у молитві матерів жива віра, щира надія і божа любов, з якими матері підносять до Господа свої прохання та молитви.

6 березня, у Неділю Сиропусну, Неділю Прощення, перед початком Великого Посту усі матері зібралися разом о 12.00 на спільну молитву, яка розпочалася духовною наукою отця Йосифа Бодая ЧСВВ, що прибув із Риму. У своїй науці отець Йосиф, згадуючи свою матір, наголосив важливість виховання дітей у дусі християнської родини та євангельської любові.

Спільнота руху «Матері в молитві» у місті Болонья налічує понад сімдесят матерів, але виявив бажання молитися разом із матерями набагато більше віруючих.

Матері особливо просили у молитвах і Вервиці до Святого Духа про духовні дари для спільноти і для своїх дітей. Бо саме цей Дух Божий – Дух Любові кличе та єднає у вірі, лучить із матерями усього світу і скріпляє у терпіннях і несенні хреста, допомагає долати негаразди. Також усе свято було задумане, як день духовної обнови, де усі мали нагоду приступити до Святої Тайни Покаяння і у чині всепрощення перепросити і простити одна одну просячи також Господа, щоб простив усім та увійти у час посту у мирі душі і у всепрощенні. Спільна молитва, яку провадили слугиня матерів Марія Куш та її заступник Марія Лаб’як, перепліталася із свідченнями Стефанії Трач, Люби Долинчук, регіонального координатора руху «Матері в молитві» у Італії та інших. Це матері, які у числі перших започаткували молитву матерів. До якої долучилися і гості із різних міст Італії: Флоренції, Прато, Портомаджоре, Ферари та Падови. Матері складали свої намірення у кошичок у формі серця, символу Серця Божого, далі запалили свічки, викладені хрестом – символом і покаяння, і упокорення, і згодження з волею божою у терпіннях, та одночасно знаком перемоги, примирення і прослави.

О 14.00 розпочалась Свята Літургія, яку відслужив отець реколектант Йосиф, із ним співслужили отець Андрій Жибурський, священик спільноти у Болоньї і ректор Церкви Святого Архистратига Михаїла, отець Андрій Твердохліб священик української спільноти у Падові. Отець Андрій Твердохліб прибув разом із матерями із міста Святого Антонія, разом привезли у дарунок статуетку Святого і просили молитися до нього. Гості із інших міст подарували молитовники для матерів та іконку Матері Божої.

Після Святої Літургії на усіх чекав святковий фуршет, на завершення якого під спів і побажання «Многих літ» було спожито святковий торт із зображенням емблеми «Матері в молитві».

«Матері у молитві»

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Допоможіть знайти Сергія Левченка

В українському футболі розгорівся “туалетний” скандал