in

Українські музиканти Неаполя об’єднались любов’ю до пісні й спільною долею

23 травня в престижному театрі Тріанон в Неаполі відбулося театралізоване дійство, приурочене до 2-ї річниці відкриття Генерального консульства України в столиці Півдня Італії. Знаменно, що ця дата збіглася із Зеленими святами. Захід організували ряд місцевих українських асоціацій, за участю гуртів «Розмай», «Українці», танцювального колективу “Passi randagi”.
Продюсер та генеральний спонсор музичного шоу М. Андреотті, спонсорами – Н. Каталано, О. Крокіс, В. Бекиш, О. Назарко,  та його учасники, подарували численним глядачам незабутні емоції.

Відкриттям та окрасою свята став виступ нового музичного гурту «Розмай» (художній керівник, Наталя Тарасюк, хореограф – Тетяна Бореллі). До його складу увійшло семеро професійних виконавців, вихідців із різних куточків України, яких об’єднала любов до пісні і, зрештою, спільна заробітчанська доля. Свою назву гурт запозичив у чарівної квітки – зелен-розмаю, символу розмаїття музики, співу, танцювальних рухів, буяння природи та почуттів.

Зачарували глядачів українськими мелодіями і національними строями гурт «Українці». Артисти майстерно представили сцени і пісні з життя… циганського табору – проводячи паралель між емігрантською долею та циганською мандрівною вдачею.

Це вже не перший творчий проект української громади Неаполя. Генеральний консул України в Неаполі, відзначив мультиетнічність нашої країни, та її культурне розмаїття. Отже природно що українці діляться цим багатством. Так у рамках Днів культури України в Калабрії студенти маріупольського університету подивували калабрійців-автохтонних греків, майстерним виконанням еллінських танців. Адже грецька культура не є чужою південним регіонам України. Показово також, що у святковому дійстві взяли участь неаполітанські танцюристи.

Відзначаючи високий рівень та артистизм виконавців, гості святкового вечора висловлювали переконання, що такі творчі ініціативи достойно представляють культуру України і українців та сприяють поглибленню міжетнічного розуміння.

Олександра КРОКІС

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Українські художники в Італії згуртовуються у спілку

У містечку Тревізо встановили відразу два рекорди для Книги Гіннеса