in

Українські олімпійці відзначили 50-у річницю Олімпійських ігор у Римі

Згадати минуле і з ентузіазмом відзначити традиції та події, що увійшли в історію світового спорту, було ціллю святкової церемонії, що відбулася 25 серпня в Римі на Капітолійському пагорбі з нагоди 50-ї річниці Олімпійських ігор.

У святкових заходах взяли участь атлети-переможці Ігор 1960 року зі всього світу, а від України на запрошення Національного олімпійського комітету Італії в Римі перебувала делегація НОК України у складі олімпійських чемпіонів легкоатлетів В.Цибуленка (кидання спису), Л.Гуревич (біг на 800 метрів) та І.Богдана (греко-римська боротьба).
Через 50 років уславлені українські олімпійці отримали можливість відвідати місто своїх найвищих спортивних здобутків та зустрітись із найзапеклішими суперниками на олімпійських аренах і добрими друзями в житті.

Перебуваючи в італійській столиці, українські чемпіони взяли участь в офіційному прийомі, відвідали спеціальну виставку Олімпійського музею, присвячену історії Ігор 1960 року та були прийняті в Посольстві. Під час дружньої та теплої бесіди почесні ветерани спорту поділились спогадами зі співробітниками дипустанови і розповіли про тодішні події та невідомі сторінки Римської Олімпіади.

 

Посольство України в Італії

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Чопські митники перехопили 75 пар італійського взуття

Кабмін посилив вимоги до агентств з працевлаштування за кордоном