in

Українські підприємці в Італії запрошуються

   MoneyGram Award 2015 всьоме запрошує українських бізнесменів до участі в конкурсі, який нагороджує успішніших підприємців-іммігратів в Італії.

Моней Грам, один із лідерів міжнародних грошових переказів, щороку проводить конкурс серед іноземців-підприємців, що працюють в Італії. Цьогорічний конкурс проводимиться всьоме, з метою відзначення кращих компаній, заснованих іммігрантами.

Офіційні статистичні дані показують я ріст підприємництва в Італії в останні роки відбувається за рахунок іммігрантів. Новоприбулі роблять вагомий внесок в суспільство, зміцнюють економіку країни, наповнють казну органів соціального захисту INPS, INAIL тощо.

Згідно нещодавно оприлюдненої доповіді фонду Fondazion Leone  Moressa, в даний час кількість іноземних іммігрантів, що мають бізнес в Італії, становить понад 630.000 чоловік або 8,3% від загальної кількості бізнесменів, зареєстрованих в промисловій палаті Італії.

За 2014 кількість іноземних ПП збільшилася на 3,8%. Важливим є показник зміни кількості приватних підприємців за останні 5 років: у той час як кількість бізнесменів-італійців знизилося на 6,9%, число бізнесменів-іноземців, які відкрили бізнес в Італії, зросла на 21,3%.

Регіоном з найбільш інтенсивним зростанням іноземних ПП є Кампанія (+ 8,6%), далі йдуть Лаціо (+ 7,9%) і Калабрія (+ 5,5%). Сектором, в якому найбільш швидко зростає число іноземних фірм, є побутові послуги (+ 6,5%).

Конкурс визначатиме 15 фіналістів та переможців у таких категоріях:

·         Ріст;

·         Створення робочих місць;

·         Інновації;

·         Молодіжне підприємництво;

·         Соціальна користь.

У журі конкурсу входять важливі постаті академічного, політичного та фінансового світу Італії.

Відкрити свою справу за кордоном – справа не така проста, як здається на перший погляд. Крім звичайних труднощів життя іммігрантів, виникають більші складності в отриманні кредитів, їх надають під вищі відсотки. Все ж, вихідці із інших країн, зокрема, зМарокко, Румунії, Китаю та Албанії, є лідерами етнічного підприємництва в Італії, в той час,як Україна стоїть на 16-му місці й займає лише 1.01% від загальної кількості підприємств-іноземців в Італії.

Конкурс MoneyGram Award, крім визнання здобутків підприємців, дає можливість спілкування, обміну ідеями та розширення бізнесу. У час глобалізації підприємці-іноземці є ресурсом для потенційних італійських інвесторів, які шукають менеджерів для розгортання бізнесу на кордоном.

Нагородження переможців відбудеться в Римі 26 червня 2015 року у приміщенні музею Ара Пачіс. Прийом кандидатур проводиться до 12.00 години 25 травня.

Тож запрошуємо українських бізнесменів до участі у наступному MoneyGram Award 2013. Зацікавлених просимо звертатися у редакцію Української газети ( soronevych(at)libero.it), або безпосередньо до організаторів на їх сайті(www.themoneygramaward.com ).

Маріанна Сороневич

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Венеція – романтичніша за Париж

Допоможіть знайти Руслана Жулавніка