in

Українські підприємці Італії спільно шукають нові можливості виходу із коронакри

Підприємці Італії члени «Ukraine lobby & Business Club» 6 лютого зустрілися у Римі, в Посольстві України в Італії, щоб продовжити розвиток мережі співпраці та пошуку бізнес-партнерів.

Коронакриза продовжує ставити перед українськими підприємцями в Італії нові завдання. Найскладніші виклики стоять перед малими та середніми компаніями в сфері послуг, які складають більшу частку українського бізнесу на Апеннінах.

Спілку було засновано за ініціативи молодого політика Михайла Вовчика, метою якого є сприяти інноваційному розвитку підприємців діаспори.

Читайте також: Україна збільшить ліміт безподаткового пересилання товарів з-за кордону зі 100 євро до 150 євро

СПІВПРАЦЯ ІЗ ПОСОЛЬСТВОМ

Зустріч проходила у Римі, в Посольстві України в Італії, за участі Посла Ярослава Мельника.

Тема розвитку економічних стосунків Підприємці Італії є близькою для пана Мельника. З 2008 року по 2010 рік він працював заступником керівника торговельно-економічної місії при Генеральному консульстві в Мілані.

Пан Мельник зауважив, що розвиток економічного напряму є одним із пріоритетів роботи Посольства.

Він запевнив, що «виступатиме партнером для українських підприємців з реалізації цікавих ініціатив, спрямованих на розвиток клубу і ділової активності громади в цілому, а також і надалі буде майданчиком для обговорення, когенератором нових ідей і проектів».

Читайте також: УКРАЇНЦЯМ ДОЗВОЛИЛИ ПЕРЕКАЗУВАТИ ЗА КОРДОН ДО 200 ТИС ЄВРО

ПЕРЕТВОРИТИ ВИКЛИКИ НА МОЖЛИВОСТІ

Це була третя зустріч ініціативних українців. Їх коло щоразу збільшується.Зокрема, діяльність Олександра Салтанчука, керівника компанії Rim Tours Srl, є зразком того, як виклики коронакризи можна перетворити у нові можливості. Лідер у сфері туризму та оренди автомобілів із водієм у Римі, він диверсифікував свій бізнес у прокат електричних самокатів та кур’єрських послуг.

До дискусії Клубу долучився Володимир Бекиш, директор офіційного представництва інтернаціональної групи Monolith, завдяки якому, через мережу магазинів «Мікс Маркет», в Італії можна поласувати продуктами із України та Східної Європи.

На зустрічі було проілюстровано проект італійських інвесторів – новий завод утилізації пластику, що незабаром запрацює у Львівській області.

«Початок діяльності Клубу дала перші плоди по кооперації. Наші ідеї поширюються, залучаючи представників із Мілана, Флоренції, Рима та Неаполя». Далі буде!» – з оптимізмом заявляє Михайло Вовчик.

Ви займаєтесь підприємництвом в Італії і хочете долучитися до руху «Ukraine lobby & Business Club»? Заповніть цей бланк: https://bit.ly/3a55hlb

@Маріанна Сороневич

Вас цікавлять новини для українців в Італії? Лайкніть сторінку у Facebook , або сторінку в Instagram та слідкуйте за публікаціями.

Questa immagine ha l'attributo alt vuoto; il nome del file è soronevych.-1024x315.png

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Українцям дозволили переказувати за кордон до 200 тис євро

Правила жовтої ковід-зони в Італії. Що дозволено, а що – ні