in

Українські солдати лікуватимуться в Італії

   У лікарні Святої Корони, що у П’єтра Лігуре лікуватимуться українські солдати, поранені у військовому конфлікті на Донбасі.

Італійський регіон Лігурія оголосив про впровадження гуманітарного проекту у лікарнях його компетенції. «Ми ввели витрати на допомогу пострадалим в бюджет регіону. – Розповів пан Монтальдо, радник із питань охорони здоров’я. – Для нас важливо подарувати надію у майбутнє, тим людям, які не мають можливості отримати адекватне лікування».

З 2010 року в лікарнях Лігурії було проведено 159 гуманітарних проекти, здебільшого вони залучали дітей, які постраждали від воєн у гарячи точках планети, зокрема Косово, Нігерії, Зімбабве, Палестини та ін. Тут лікувались від кардіологічних та ракових патологій, здійснювалися пересадки кісткового мозку, на загальну суму у понад 3.3 мільйони Євро.

«Право на здоров’я є універсальним, ми забезпечуємо його на тим, хто не може отримати його в країні походження»- продовжує Монтальдо.

Нагадуємо, що в Італії лікувалися постраждалі під час Майдану. Реабілітацію проходили в Римі, Вітербо та Північних регіонах країни за сприяння української громади.

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Україна й Італія домовилися про засідання економічної ради

Виробники пармезану проти підробок