in

Українські фільми на кінофестивалі на Іскії

На італійському острові Іскія в Арагонському замку завершився 14-ий Міжнародний кінофестиваль.

Андрій Халпахчі, генеральний директор КМКФ «Молодість», презентував український документальний фільм «Чорнобиль. Зона майбутнього» (режисер Олег Карнасюк, продюсер Максим Микитась), стрічки «Поводир» Олеся Саніна та «Жива ватра» Остапа Костюка. Українське кіно на МКФ в Іскії було представлено вперше. Всі фільми показані у програмі «Український фокус».

«Ми вперше представляємо нашу країну на Іскії, а нас тут зустріли, як давніх друзів, – зазначив Владислав Лясовський, виконавчий директор КМКФ «Молодість». – У конкурсній програмі ISCHIA FILM FESTIVAL цього року близько десяти стрічок, які брали участь минулого року на «Молодості», зокрема фільм «Пікадеро» Бена Шеррока, який отримав на нашому фестивалі головну нагороду і приз журі FIPRESCI. В Італії ми представили «Поводир» Олеся Саніна, «Чорнобиль» Олега Карнасюка і «Живу ватру» Остапа Костюка. Дуже приємно, що українське кіно тут прийняли з великим зацікавленням. Сподіваємось, наступного року представити на Іскії більше фільмів».

Українську панораму відкрив Мікеланджело Мессіна директор ISCHIA FILM FESTIVAL: «Дуже приємно, що наш фестиваль розширює географію і цього року ми змогли зосередитися і на українському кіно. Ми відібрали у програму «Фокус» три яскраві українських стрічки, які охоплюють важливі питання, які будуть давати багато поживи для роздумів».

Кінофорум на італійському острові Іскія проходив з 25 червня по 2 липня в Арагонському замку, за підтримки Європарламенту та приватних спонсорів. Його незмінним керівником є Мікеланджело Мессіна, який був членом журі 45-го КМКФ «Молодість».

Особливість фестивалю – відзначення спеціальними преміями та нагородами найкращих фільмів, пов’язаних із культурою та історією різних країн, регіонів і міст.

У програмі цьогорічного фестивалю було продемонстровано 101 фільм. Серед стрічок – короткометражні, документальні, художні та анімаційні.

__________________________________________

Більше новин:

 

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Названі правила перетину кордону, які діятимуть після скасування віз

Серія пенальті виводить італійців за межі Єврочемпіонату