in

Українські юристи відвідали Рим

Під час поїздки українських правників Європою, відбулася ознайомча зустріч із головами Апеляційного суду Італії

12 грудня 2008. Делегація українських суддів та адвокатів, за підтримки Посольства України в Італії, зустрілася із представниками адміністрації Верховного Касаційного суду Італії.

Бесіда юристів відбувалась у рамках проекту культурно-професійних зустрічей, організованого громадською організацією Центр культурно-професійних обмінів при Туристсько-спортивному союзі Волині, який уже вісім років проводить поїздки Європою та США для українських фахівців. За цей час у ньому взяли участь понад дві з половиною тисячі осіб: архітектори, фармацевти, журналісти, спортсмени, судді та адвокати та ін.

Заслуживши міжнародне визнання, проект номінувався у 2004 році на міжнародному конкурсі фонду Фулбрайта у номінації “За міжнародне взаєморозуміння”. Його керівник Володимир Павлік починав роботу студентських обмінів, а далі розширив коло фахівців та географію поїздок. У них учасники знайомляться із культурою різних країн та зустрічаються із колегами для вивчення і обміну досвідом.

Гостей – представників Апеляційних судів з різних регіон в України – зокрема Волинської, Полтавської, Донецької, Одеської, Вінницької, Київської, Луганської, а також міських та районних судів 12 регіонів України – за сприяння Ігоря Брусила, другого секретаря Посольства України в Італії та Маріанни Сороневич, головного редактора Української газети в Італії – приймали Генеральний секретар Верховного Касаційного суду Массімо Бономо, віце-президент п. Дженеллі, Перший президент Вищого Касаційного суду Вінченцо Карбоне. На зустрічі обговорювалися принципи судової системи Італії та її особливості.

Марія КОЗАЧОК

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Меморіальні заходи жертв Голодомору в Мілані

Як заробити українську пенсію в Італії