in

Українські іммігранти з усієї Італії здійснять паломництво до гробу св. апостола Павла

   26 грудня 2012 року українці з Італії здійснять Національне паломництво до Папської базиліки св. Павла поза мурами. Проща відбудеться з нагоди Року віри.

Архієрейську Божественну Літургію в базиліці св. Павла (початок об 10.30) очолить Владика Діонісій (Ляхович), Апостольський візитатор для українців греко-католиків в Італії та Іспанії, у співслужінні з Національним координатором душпастирства в Італії о. Марком Ярославом Семегеном та душпастирями УГКЦ в Італії.

«Базиліка, що знаходиться в Римському районі «Остіенсе» була зведена на честь апостола Народів, та є однією з чотирьох “великих” або папських базилік Риму, через яку Папа реалізує свій душпастирський уряд «in urbe» (місту), але насамперед «in оrbe» (світові). Для усього обслуговуючого персоналу Церкви Папи, як духовенства, так і мирян, є великою честю докладати необхідних зусиль, щоби базиліка зі своїми п’ятьма навами,  каплицями та обширними зовнішніми просторами могла приймати групи вірних різних національностей», – йдеться у повідомленні про Національну прощу українців на веб-сайті базиліки св. Павла.
У прощі візьмуть участь представники фундації «Мігрантес» Єпископської Конференції Італії, українські дипломати, генеральні настоятелі монаших чинів. Очікується прибуття великої кількості паломників з різних регіонів Італії. Також, до участі у Національній прощі українців запрошено численних італійських та інших іноземних вірних, щоб під патронатом апостола Народів, як єдиний народ Божий, славити та глибоко переживати духовну зустріч з новонародженим дитям Ісусом.

Пригадаємо, що минулорічну Різдвяну прощу УГКЦ в Італії проводила в Соборі св. Петра у Ватикані з нагоди прийняття Святішим Отцем Венедиктом XVI дарунку від України – різдвяної ялинки. У згаданій прощі взяли участь біля 6 000 вірних.

Довідка
Храм св. Павла Поза Мурами – одна з чотирьох “великих” або папських базилік Риму. Перша церква на місці поховання апостола Павла була закладена ще імператором Костянтином. В кінці IV століття імператор Феодосій I почав зведення нової базиліки, яка і дійшла до нашого часу, зазнавши, однак, чисельних перебудов і змін. У 2006 році під вівтарем храму вчені виявили мармуровий саркофаг з написом “Павло – апостол мученик”. Дослідження залишків, що знаходяться всередині саркофагу, показали, що вони можуть належати людині, яка жила в першому столітті від Різдва Христового.
Дістатися до базиліки св. Павла поза мурами (00146 – Roma/Via Ostiense, 186) найзручніше метром – Linea B (в напрямку «Laurentina»). Зійти на зупинці «Basilica di San Paolo». Також, автобусом № 23 (в напрямку “Pincherle /Parravano”). Зійти на зупинці «Ostiense / LGT S. Paolo». Або автобусом N 271 (Via A. di S. Giuliano/ Viale di S. Paolo).  Зійти на останній зупинці «S. Paolo».

Прес-служба УГКЦ в Італії

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Україна та Сан-Марино підписали угоду про співпрацю

Саміт Україна-ЄС відбудеться 25 лютого