in

Українці візьмуть участь у Святі народів у Римі

Цьогорічне гасло Свята – “Милосердя без кордонів” – співзвучне із Ювілейним Роком Милосердя, проголошеним Папою Римським.

 

Це свято проводиться у 25-е завдяки організації священиків-місіонерів Чину Отців Скалабрініянів у співпраці з благодійними організаціями «Карітас» та «Мігрантес» вікаріату римської дієцезії та з іншими католицькими і громадськими організаціями міста. У заході щороку активну участь беруть українці.

«Свято народів» розпочнеться 15 травня  о 9.00 ранку відкриттям стендів, які представляють культуру народів світу. О 12.30 в базиліці святого Йоана Латеранського пройде Свята Літургія, яку очолитьвладика Гуеріно Ді Тора, єпископ-помічник Римської дієцезії.

Після богослуження народи-учасники свята представлятимуть кулінарне мистецтво своїх країн. Слід згадати, що кожного року українські страви користувались надзвичайно великим успіхом, як також і український стенд завжди гідно репрезентував Україну на цьому міжнародному святі.

«Свято народів» у Римі закінчиться концертом самодіяльних колективів. Прийдіть відвідати український стенд, та познайомитися із культурою інших народів світу.

 

Більше новин:

 

 

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Італійці подарували давній храм українцям у Салерно

Українка балотується депутатом мерії міста Рим