in

Українці в Болонії відсвяткували храмовий празник Архистратига Михаїла

У неділю, 20 листопада, на святкування храмового свята української спільноти у Болоньї завитав Секретар Конгрегації для Східніх Церков Преосвящений Архиєпископ Кир Кирил Васіль.

ФОТОГАЛЕРЕЯ

Отці відслужили Архиєрейську Святу Літургію. Співслужили з Владикою ректор храму Архистратига Михаїла о. Андрій Жибурський, Монсіньйор Андреа Каньято, канонік Базиліки Святого Петра у Болоньї, протоєрей  Віталій  Дем’янець, Голова Молодіжної комісії Івано-Франківської Єпархії та отець Марко, секретар Владики.

З нагоди празника храм був переповнений вірними, проте, варто зазначити, що кожної неділі до храму на Службу Божу приходять приблизно 400 людей, які спільно благають допомоги та ласк Божих у нелегкій долі заробітчан. Від дня коли для літургічно-духовного життя спільноти було надано храм Святого Архистратига Михаїла уся українська спільнота Болоньї по-особливому відчуває опіку та заступницво Святого Михаїла, що вже два роки є покровителем цієї спільноти.

Саме про це зазначив Владика у своїй проповіді, у якій пригадав про важливість усіх Ангельських безтілесних сил, що слугують перед Господом і заохочують нас до добрих діл та чинення волі Божої. Пригадав Владика і про важливість пам’ятати та молитись до цих добрих Ангелів, творити із ними сопричастя святих. У приватній розмові Владика зізнався, що завжди забракне слів, щоб  висловити і передати усе, що підказує серце коли стоїш перед матерями-заробітчанками.

По закінченні Літургії кожен отримав Архиєрейське благословення Владики Кирила та у подарунок освячений єлей на спогад свята та оздоровлення душі і тіла.

Разом з українцями Владика Кирил відвідав Кардинала і Митрополита Болоньї Карло Кафарра. Владика Кирил від імені української спільноти подякував Кардиналу Карло за особливу батьківську опіку над українською спільнотою. Зі співом АКСІОС (Достойний) Владика Кирил  у дарунок вручив Архиєпископу Карло Митрополичий омофор Візантійського обряду, що є символом загубленої овечки, яку добрий Пастир бере на свої плечі і опікується нею.

На закінчення свята Владида благословив святкову гостину і запросив усіх до столу, а святковим концертом розвеселяли українців Народна Артистка України Ірина Лончина та співак Олег Чигер.

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Венеція: старе місто до єдиної цеглини внесене до Світової спадщини ЮНЕСКО

Українці в Болонії відсвяткували храмовий празник Архистратига Михаїла (ФОТО)