in

Українці в Ватикані провели різдвяний Євромайдан

   Цього року українці в Римі відзначали свято Різдва, підтримуючи український Євромайдан. У неділю на площі Святого Петра у Ватикані вони влаштували вертеп, який назвали «Різдвяний Євромайдан».

При цьому традиційні герої вистави наділи маски відомих українських політиків. Акторами були студенти і школярі. Вони були настільки схожими на тих, кого зображували, що глядачі без ускладнень здогадувалися, про кого йде мова. У сценарій увійшли також такі персонажі, як бійці «Беркута», і Україна зі словами:

«Там, на Майдані, мої діти

Стоять без страху, без вагань.

Вони не хочуть більше тліти.

Встань поруч з ними, в очі глянь!».

Як стало відомо кореспонденту «Преса України», захід організували фольклорний театр «Берегиня» і церковний хор храму Отців-Василіан в Римі.

Керівник театру «Берегиня» Марія Беднарчук розповіла:

«Ми щороку на свята представляємо український вертеп в Римі, але цього разу він вийшов особливим в зв’язку з подіями в Україні, тому частку Євромайдану ми і включили в наш вертеп».

Костюми для героїв створила львівська майстриня Лариса Іцків, а сценарій і постановка були розроблені керівником театру. Крім того, повідомляється, що для проведення даного заходу не знадобилося спеціального дозволу. Організатори акції повідомляють, що ватиканські охоронці з розумінням поставилися до фольклорних традицій української громади та не стали перешкоджати святковому дійству.

Як відомо, з початку існування Євромайдану, в Римі та інших містах Італії регулярно проводяться мітинги і збір коштів для підтримки співвітчизників на Майдані. Активісти в Італії поширюють листівки з поясненнями для місцевих громадян і туристів ситуації, що склалася в Україні.

http://uapress.info/

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Українці завоювали 9 медалей на Всесвітній зимовій Універсіаді в Італії

Італії соромно за негідне ставлення до мігрантів на Лампедузі