in

Українці в Неаполі влаштували патріотичні купання в морі

 Українська громада міста Неаполь на Водохреща організувала патріотичні купання. Під під час свята учасники провели акцію “Зігрій солдата в АТО”.

 

 

Сума пожертвувань — 120 євро, повідомляє Валентина Головашова “Газеті по-українськи”.

На зібрані гроші діаспоряни закуплять для українських солдат 12 італійських теплих флісових кофт. Довірена волонтерка Наталка Вінник вручить їх бійцям в АТО.

“Фотозвіт про закупку і передачу бійцям буде опубліковано згодом. Сьогодні передали також нашим солдатам каву. Зігріємо хоч трішки нашими серцями захисників на передовій”, – розповіла організатор заходу Валентина Головашова з Неаполя.

Купання у морі на Водохреща українська громада Італії влаштовує восьмий рік поспіль. Цього року для свята обрали неапольську площу Вікторія. Зібралося близько 20 людей. В руках вони тримали фронтові прапори з автографами українських бійців.

“У італійців не поширена схожа традиція. Тому місцеві з цікавістю спостерігали за нами, адже море усього плюс дев’ять. До того ж вітряно”, – каже Андрій Монах із Неаполя. В Італії проживає останні 15 років. Працює столяром.

Після купань учасники акції запалили на березі десятки жовто-синіх свічок. Таким чином вони пом’янули загиблих військових в АТО.

Нагадаємо, українці, що мешкають в італійській Сицилії радіють першому снігу. Він вкрив не всю територію регіону, а лише височини. Тому люди, що проживають в пониззі, не лінуються спеціально їхати туди, де він є.

_____________________________________

Більше новин:

 

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

11 “сірих” схем імпорту автомобілів в Україну

Українці в Італії тішаться першому снігу