in

Українці в Італії започаткували “Золоту Книгу Тверезості” Що це таке?

Risultati immagini per алкоголь алкоголіки

“Золоту Книгу Тверезості” засновано як жест дієвої любові, для підтримки тих, хто страждає від важкої недуги – алкоголізму.

Цьогорічний Новий Рік для Апостольського Екзархату для українців-католиків візантійського обряду в Італії став історичним, тому що перший раз в усіх українських громадах святкування відбулись вже за новим, Григоріанським календарем.

2022 рік громада Варезе забажала розпочати із добрих діл. В цей день, було започатковано Золоту Книгу Тверезості.

Відмовитись від вживання алкогольних напоїв, разом із тими хто страждає від алкоголізму, є жестом дієвої любові.

Душпастир місцевої громади, о. Володимир Містерман, розповідаючи про мету заснування даної книги зауважив:

«Такий, незначний, на перший погляд, жест, як відмовитись від вживання алкогольних напоїв на певний період часу в наміренні за тих, хто страждає від важкої недуги алкоголізму чи інших залежностей, є насправді жестом дієвої любові по відношенні до потребуючого ближнього, який зазнає великих страждань на глибокому екзистенційному рівні».

Зловживання алкоголем та іншими наркотичними засобами – це ніщо інше як втрата теперішнього і майбутнього. Той, хто не тримає розум і серце тверезими, тому ніяк не вдасться розпізнати, розвинути і реалізувати Богом даровані таланти.

«Викрадаючи» в людей щасливе теперішнє і краще майбутнє в земному вимірі, несуть реальну небезпеку втратити Життя Вічне. Тому плекання чесноти тверезості та всестороння підтримка зі сторони конкретної громади чи цілої Церкви тих людей, які страждають на такі недуги – це конкретне діло милосердя, яке Господь не залишить без відповіді та без нагороди.

Обговорити цю, та інші новини важливі українцям в Італії, можна приєднавшись до групи у Facebook Українці в Італії Разом!

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 4 Середній: 5]

На основ запиту Росії, в Італії затримали українського режисера Євгена Лавренчука

З 1 січня зросла вартість виготовлення біометричних паспортів для українців