in

Українці в Італії об’єднались у Громадську раду

   Українські асоціації в Італії створили громадську раду – установчі збори нового об’єднання відбулися в Римі за участю 30 очільників громадських осередків з різних регіонів країни.

Учасники установчих зборів домовилися розгортати діяльність у кількох напрямках: школи і робота з молоддю, пенсійне забезпечення трудових мігрантів, волонтерський рух для доставки гуманітарної допомоги в Україну та інформаційно- пропагандистська робота в італійському медіапросторі.

Як повідомляє Радіо Свобода, ідея створення єдиного об’єднання українців Італії обговорюється протягом останніх років, але всі попередні спроби були невдалими.

«Є запит на спільну думку українців, які перебувають в Італії. До мене зверталися депутати італійського парламенту, неурядові організації з проханням назвати структуру, яка б репрезентувала загальну думку українців з того чи іншого питання», – повідомив на зборах посол України в Італії Євген Перелигін.

Читайте також: Українці в Італії провели маніфестацію проти путінської агресії

За його словами, такий репрезентативний орган громади потрібний і українській владі, яка буде оперативніше реагувати на запити своїх громадян за кордоном.

До складу громадської ради входитимуть лише асоціації, офіційно зареєстровані в Італії. За даними посольства, таких об’єднань понад 40.

За офіційними даними, на Апеннінах живуть понад 230 тисяч громадян України.

http://www.ukrinform.ua/

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Пам’ятка волонтеру щодо правил ввезення товарів на територiю України

Підсумки першого засідання Громадської ради українських асоціацій при Посольстві України в Італії