in

Українці в Італії продовжують допомагати солдатам попри перемир’я

Українські іммігранти в Італії кожної суботи чи неділі відправляють на Батьківщину гуманітарну допомогу для українських бійців. І навіть зараз, коли після переговорів у Мінську, нібито оголошено перемир’я, діаспора продовжує цим займатися.

Про це на сторінках La Stampa пише кореспондент Флавія Амабіле, передає УКРІНФОРМ

“Eкраїнці настільки звикли до таких оголошень про припинення вогню, що не надають їм великого значення. – коментують волонтери- На стоянці припарковані 50 фургонів. Окрім інвалідних крісел у них завантажують новенькі ліхтарики, сплетені вручну балаклави, ліки, бинти, ковдри, біноклі, обладнання для шпиталів, продукти харчування, ящики з апельсинами, светри, окуляри та багато іншого”, – йдеться в статті журналістки.

За її словами, із Риму фургони з гуманітарною допомогою за добу через Словенію і Угорщину доїжджають до Львова, де “волонтери визначають, куди що везти: в лікарні, на фронт, родичам солдатів чи сім’ям загиблих”.

“Україна в небезпеці, не будьте байдужими”, – написано кирилицею на одній з вантажівок. Але цей заклик непотрібен, оскільки ланцюжок солідарності не зменшується з кожним тижнем”, – відмічає італійський кореспондент.

Вона зауважує, що у зборі гуманітарної допомоги беруть участь і італійці, солідарні з Україною. Фургони з допомогою вирушають з Рима о 12:00 кожної суботи чи неділі.

“В Україні перемир’я, але ніхто в нього по-справжньому не вірить”, – йдеться в статті.

 

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Діти з 1 квітня теж зможуть отримати біометричний паспорт

Українці в Італії – це страшні люди, – закарпатська заробітчанка