in

Українці з Італії подарували для фронту реанімобіль

   Українці в Італії, не залишаються осторонь волонтерського руху, що охопив Україну. Цього разу вони зібрали кошти на купівлю та ремонт сучасного реанімобіля.

Ольга Батюк та Олег Філяс з італійського регіону Ломбардія пригнали реанімобіль, наповнений необхідними для вояків речами. На кордоні у Шегинях їх зустрічали волонтери. Незважаючи на документи, оформлення вантажу тривало понад добу. Процедура передачі гуманітарної допомоги вимагає величезної кількості узгоджень, хоча оформлення вантажів, призначених для фронту, мали би у воєнний час відбуватися спрощено.

Ольга Батюк працює в Італії охоронцем у госпіталі. Вона розповіла, що до придбання реанімобіля долучилися українці Ломбардії (адміністративний регіон Італії) – з міст Брейша, Мадерно, Тосколано, Веролавек’я, Кремона, Романо, Ровато, Сароно… Це була акція “Врятуй життя”, яку організували молодіжно-аматорський театр “Відродження” та Асоціація “Архангел Михаїл” з міста Брейша. Італійці церковного карітасу міста Романо зібрали теплі речі для дітей та солдатів. (Дитячі речі вже завезли у Львівську школу-інтернат №102). Люди несли гроші, памперси для важкопоранених, ліки, вологі серветки, продукти… Ольга дивується: через усю Європу проїхали без проблем, а на кордоні з Україною застрягли надовго…

Керівник комітету благодійності Все­української координаційної ради Майдану Степан Білас намагався пришвидшити процес оформлення вантажу, телефонував в усі інстанції, довелося, попри все, ночувати у реанімобілі сидячи. Відповідь прикордонників була: “Дзвоніть, вирішуйте”… Аж поки нарешті реанімобіль не пропустили… Правила пропуску необхідного для фронту вантажу мали би зараз бути простішими, переконаний він. Бо поки тут тримають машину швидкої допомоги, на сході вільно перетинають лінію кордону так звані гуманітарні конвої з Росії.

Під час передачі ключів від реанімобіля: волонтер Юрій Дутко, начальник автослужби батальйону “Воля” Олександр Лопачук, українські “італійці” Ольга Батюк та Олег Філяс (обоє родом із Радехівщини), керівник комітету благодійності Всеукраїн­ської координаційної ради Майдану Степан Білас та активіст Всеукраїнської ради Майдану, підприємець Андрій Нагірний.

http://www.wz.lviv.ua/

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Листи дітей українських емігрантів видані італійською мовою

Італійська армія готується до вирощування марихуани