in

Українці масово відрікаються від України задля Євроспілки

За можливість вільно перетинати кордон Євросоюзу, українці тисячами присягають на вірність іншим державам.

Українці масово відрікаються від України, щоб отримати вільну перепустку до Євроспілки. В переважній більшості це стосується етнічних угорців та румун на Закарпатті, Буковині, Одещині та росіян в Криму.

Як дізналися журналісти ТСН, за можливість вільно перетинати кордон Євросоюзу, українці тисячами присягають на вірність іншим державам.

А в сусідніх країнах тим часом оживають розмови про славне минуле великих імперій, коли їхні кордони закінчувалися на нинішній території України.

Так, у закарпатському архіві не можуть пригадати, коли раніше громадяни так цікавилися власним генеалогічним деревом.

Проте відвідувачів архіву цікавить лише одне – документальне підтвердження проживання їхніх предків під угорською юрисдикцією. Цього достатньо, щоб стати громадянином сусідньої держави. За таку перепустку до Євросоюзу достатньо заплатити 500 доларів.

За різними підрахунками тільки на Буковині п’ятдесят тисяч співвітчизників можуть бути одночасно і громадянами Румунії. Скільки насправді – у генконсульстві відмовчуються.

А от у сусідів, підозрює професор Буркут, цілеспрямована кампанія. У Бухаресті достаньо гарячих голів, які досі марять про Велику Румунію за рахунок Буковини та Одещини.

Якщо третина населення отримає паспорти, це є вкрай небезпечним, якщо загадати досвід Осетії, Абхазії, коли більшість населення отримала російські паспорти, підкреслив Буркут.

Проте румунські дипломати, акредитовані в Україні, у паспортизації вбачають лише акт гуманізму. Спрощена процедура, передбачена в румунському законі, надана для того, щоби надати моральну компенсацію тим, хто не за своєю волею позбувався румунського громадянства, а також їхнім нащадкам.

Водночас, генконсула Угорщини, власне, як і посольство Румунії зовсім не бентежить двозначність ситуації. Адже українські закони забороняють мати подвійне громадянство.

Угорці, попри заборону Євросоюзу, зону малого прикордонного руху в Закарпатті, в яку потрапило Мукачеве, подовжили до п′ятдесяти кілометрів.

Ще до отримання безвізового режиму з Європою Україна може опинитися в Європейському Союзі, щоправда частинами: Буковина, Одещина, Закарпаття.

Якщо мешканці цих регіонів стануть громадянами сусідніх країн, залишиться лише перенести прикордонні стовпи, зазначають журналісти ТСН.

http://tsn.ua

Читайте також:

МЗС: подвійного громадянства в Україні не буде

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Бути батьками коштує дорого

Неаполь. Ольга Подоба, уроженка Щирця, що на Львівщині звела в рідному містечку каплицю