in

Українці Мілану підтримали Надію Савченко флешмобом

 

Акції на підтримку Надії Савченко і з вимогою звільнити її відбуваються в багатьох українських містах, а також за кордоном. 9 березня у Римі пройшла маніфестація, поблизу посольсва РФ. У цей же день планувалася така ж акція в Мілані, проте місцева влада відмовила активістам у дозволі на акцію, потивуючи це бажанням уникнути можливих сутичок.

Все ж, міланські українці, провели неавторизований флешмоб напроти Арки миру. Вони вийшли до одного із символічних монументів міста із фотографіями української льотчиці та національною символікою.

Нагадуємо, 9 березня Донецький міськсуд Ростовської області Росії оголосив, що вирок Савченко буде винесений 21–22 березня. Cтан здоров’я українки, яка 4 березня розпочала сухе голодування, погіршився, однак вона змогла виступити в суді 9 березня і вкотре заявити про свою невинуватість. Від грудня Савченко голодує з вимогою звільнення.

Надію Савченко, народного депутата України й делегата Верховної Ради в Парламентській асамблеї Ради Європи, в Росії обвинувачують, зокрема, у вбивстві 2014 року двох працівників російського державного телебачення на сході України. Російські прокурори вимагають позбавити українку волі на 23 роки.

Надія Савченко і її захист відкидають звинувачення і навели на суді численні докази того, що на момент загибелі російських журналістів її вже захопили в полон сепаратисти, які потім силоміць вивезли до Росії.

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

До ЄС надійшов лист про звільнення Савченко, який підписали 36 тисяч осіб

Як правильно харчуватися у Великий піст–календар 2016 рік