in

Українці пікетували дипустанови за кордоном на захист рідної мови (ВІДЕО)

   Українці, які проживають закордоном виступили проти мовного законопроекту «Ківалова-Колесніченка»

На знак протесту проти прийняття “мовного” законопроекту та для солідарності з громадянами в Україні, українці за кордоном провели низку заходів біля національних дипломатичних установ в Європі. Пікети відбулися в рамках акції «Живе мова – житиме Україна!».

У Римі, пікетувальники вийшли на вулицю Гвідо д’Ареццо, де розміщено посольство України в Італії, вони тримали плакати українською та італійською мовою,  співали народних пісень та молилися за мову. З учасниками пікету зустірлись представники посольства, яким було передано заяву СКУ щодо мовного питання.

Подібний захід пройшов в неділю у місті Бреша, під час якого було зібрано підписи громади проти “мовного” законопроекту. Їх надіслали в українське консульство у Мілані.

В цей же день акцію протесту проти законопроекту «Про засади державної мовної політики» було проведено у Лісабоні. Тамтешні українці провели автоманіфест. Ескортовані поліцією авто, із плакатами та національними прапорами, колоною проїхали вулицями міста та під посольствами різних держав.


Проти прийняття закону про нові засади мовної політики провели пікетування українці у трьох містах Німеччни (Франкфурті, Мюнхені, Берліні ), столиці Греції та  Іспанії,та інших містах.

За словами ініціаторів, загальноєвропейську акцію організовано виключно громадськістю, і  жодна політична партія не має до цього стосунку.

Нагадуємо, що Верховна рада України, попри протести опозиції, схвалила в першому читанні ініційований владою закон, який розширює сферу застосування російської мови. Правляча партія з другої спроби знайшла необхідну для прийняття документа кількість голосів.

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Всенародна проща з нагоди відновлення Собору святої Софії у Римі (АНОНС)

Імміграція в Італії. Крок до вирішення проблем