in

Українці Риму відсвяткували річницю Незалежності України

Концерт, за участі місцевих талантів та гостей з України, відбувася в одному з найвідоміших театрів Риму “Teatro Eliseo”

ФОТОГАЛЕРЕЯ

25 вересня в одному з найвідоміших театрів Риму “Teatro Eliseo”, українська громада відзначила 20-у річницю Незалежності України. Гостям було запропоновано перегляд документального фільму про історію становлення  української держави. Зі словом до присутніх звернулися генеральний секретар Світового Конгресу Українців Стефан Романів з Австралії та знаний громадський діяч Євген Сверстюк, що проілюстрували своє бачення сьогодення української держави. Поет та видавець Іван Малкович захопив читачів розповіддю про доробки видавництва “А-Ба-Ба-Га-Ла-Ма-Га”.

Вперше перед українською громадою в Італії виступила талановита скрипалька з Болонії Настя Петришак, переможниця численних італійських конкурсів, яка виступає під акомпанемент кращих оркестрів Італії, а нещодавно розділила сцену із Андреа Бочеллі.

 

Своїм талантом славили Україну оперні співаки Лідія Кузьменко, Володимир Крамар під акомпонемент Ірини Зінець. На сцену виходили Наталя Паращук, Марія Матвійчук та танцювальний ансамбль «Горянка». Тепло приймали глядачі виступ учнів недільної школи “Свята Софія. Особливо зворушливо декламували вірші українською мовою діти, народжені в Італії. Втілили сцену із Сорочинського ярмарку на українсько-італійський лад артистки фольклорного театру «Берегиня».

Заслужений лікар України та переможець чисельних пісенних конкурсів Ольга Богомолець, яку заслужено називають «Княгинею української пісні», знайшли стежину до душ українських жінок, виконуючи авторські романси та пісні на слова Ліни Костенко.

На завершення запалив своїм  перформансом Тарас Чубай, фронтмен легендарного гурту «Плач Єремії». Його пісні вирізнялися особливо дбайливим ставлення до поезії, музики, та патріотизмом, позбавленим шароварщини та ностальгії.

Організатором заходу стало Християнське Товариство українців в Італії у співпраці з недільною школою “Свята Софія” та фольклорним театром “Берегиня”, за підтримки УГКЦ в Італії.

Маріанна СОРОНЕВИЧ

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Вбивцю заробітчанки запроторили за ґрати

Українці Риму відсвяткували річницю Незалежності України (ФОТО)